Expositie van Anders Bekeken Gouda met als thema: "verbinding"

De expositie is te bezichtigen tot 28 februari in het Huis van de Stad in Gouda

Verbinding

We leven in een maatschappij die steeds meer individualiseert, maar daarnaast zien we dat in die individualisering mensen elkaar steeds harder nodig hebben. Verbinding is wat we nodig hebben.

Iedereen heeft zijn eigen kijk op wat verbinding voor hem of haar betekent. Dat maakt de samenleving zo prachtig. We hebben bij atelier Anders Bekeken Gouda kunstwerken gemaakt waarop elke deelnemer uitdrukking geeft aan wat verbinding voor hem of haar betekent.

10 jaar Anders Bekeken

Afgelopen jaar bestond Anders Bekeken 10 jaar. Dit hebben we in november 2016 gevierd met een grote expositie in de Agenietenkapel. Een deel van deze expositie, met wat nieuwe schilderijen, is nu te bezichtigen in het Huis van de Stad.

Kunstproject van Reakt

Anders Bekeken is een kunstproject van Reakt. Het doel van Anders Bekeken is om mensen weer een gevoel van eigenwaarde te geven, om ze te laten zien dat ze iets goed kunnen.

Veel mensen met psychische problemen hebben een heel negatief zelfbeeld. Als ze bij ons leren schilderen dan geeft dat een heel positief gevoel, ze zien dat ze iets wél goed kunnen. Zeker als hun werk tentoongesteld wordt en ze hun familie en vrienden kunnen uitnodigen om te komen kijken, dan zie je de mensen groeien in zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Momenteel schilderen er ca. 40 mensen bij Anders Bekeken in Gouda.
Naast Gouda zijn er ook nog ateliers Anders Bekeken in Castricum, Den Haag, Purmerend en Rotterdam.

Reakt en Anders Bekeken ondersteunen cliënten in het verkrijgen van een dagritme en structuur en draagt bij aan maatschappelijke integratie en participatie van mensen met psychische problematiek. Anders Bekeken levert ook een bijdrage aan de maatschappelijke erkenning voor de door hen gemaakte kunst. Voor een aantal mensen is Anders Bekeken een opstap naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan.


Meer informatie over de expositie

Nanja Bongers
T 06 16472422
E n.bongers@reakt.nl


Meer informatie over Reakt en Anders Bekeken

www.anders-bekeken.nl  
www.reakt.nl

 

Expostie “Verbinding”

Wanneer:            2 tot 28 februari 2017
Waar:                   Huis van de Stad, Burgemeester Jamessingel 1, Gouda.
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur
                              Donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur

De toegang is gratis