reakt pit stop paginakop

Reakt Alkmaar Pettemerstraat (De Pitstop)

Reakt Alkmaar Pettemerstraat (De Pitstop)

Een fijne, positieve plek om jezelf te zijn en tot rust te komen. De Pitstop is voor jongeren van 15 t/m 28 jaar die vragen hebben of vastlopen.

De Pitstop biedt een warm welkom aan kwetsbare jongeren en jongvolwassenen die vastlopen op één of meerdere levensgebieden. We hebben een fijne huiskamer waar het gezellig is en waar je zonder afspraak of aanmelding kunt binnenlopen. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te zijn. Je kunt komen om gezellig te kletsen, een spelletje te doen of je even uit te leven op de boksbal. We hebben een warme lunch en alle faciliteiten om je te voorzien in de dagelijkse basisbehoeften.

Bij ons kun je terecht voor:

  • Arbeidsmatige dagbesteding
  • Begeleiding naar werk
  • Verschillende dagactiviteiten
  • Inloop met wat te drinken, te eten en een praatje
  • Individuele begeleiding

Kijktip: Zie Je Mij (documentaire)

"Zie Je Mij" vertelt het verhaal van Syb. Een 18-jarige dakloze jongen uit Alkmaar die vecht om zijn verslaving en mentale gezondheidsproblemen te overwinnen, terwijl hij worstelt met huisvesting, onzekerheid en financiële problemen. Syb is cliënt bij Brijder Jeugd en komt regelmatig bij de De Pitstop.

De mini-documentaire geeft een zeldzame inkijk in het leven van Syb, en hoe hij elke dag de strijd aan gaat met zijn problemen. Maar vooral hoe dapper en vastberaden hij is om zijn situatie te verbeteren. Het laat zien hoe dakloze jongeren elke dag moeten vechten om te overleven en hoeveel moed het kost om een betere toekomst te bouwen.

Content pitstop

Iedereen is welkom voor een gratis bakje koffie en een praatje 

Bij onze jongereninloop de Pitstop kun je vrijblijvend binnenlopen in onze fijne huiskamer waar het gezellig is en waar je zonder afspraak of aanmelding kunt binnenlopen. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te zijn. Je kunt komen om gezellig te kletsen, een spelletje te doen of je even uit te leven op de boksbal. We hebben een warme lunch en alle faciliteiten om je te voorzien in de dagelijkse basisbehoeften.

Heb je begeleiding nodig om je leven weer op orde te krijgen? 

Naast een prettige plek om te zijn en leuke dingen om te doen, bieden wij individuele begeleiding en coaching. Dit doen we vraaggericht, waarbij we aansluiten op jouw wensen en doelen in het leven. We kijken samen met jou en eventueel de belangrijke mensen om je heen, naar waar jij naartoe wilt in het leven. Samen bespreken we hoe je daar komt en begeleiden we je in het nemen van stappen in die richting. Als het nodig is, en je staat er voor open, helpen we je bij het vinden en inschakelen van de juiste hulpverlening

Doe mee aan onze activiteiten

In samenwerking met verschillende partners bieden wij dagelijks leuke activiteiten aan. Wil je op sportief of creatief gebied je talenten ontdekken, of gewoon mee op een leuk uitje, haak gezellig aan! Muziek maken, fitness, tekenen, de natuur in of oefenen met koken en voor jezelf zorgen, op De Pitstop word je uitgedaagd om op jouw eigen manier stappen vooruit te zetten.

Bouwstenen

Bij Reakt werk je aan je toekomst. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan op onze locaties om weer een dagritme te krijgen. Of door onder begeleiding de stap naar betaald werk te maken. Ook bieden we individuele begeleiding bij praktische zaken op het gebied van sociale contacten, wonen, werken en financiën. Met alles wat we doen, willen we je helpen in het vinden van structuur, zelfvertrouwen en voldoening. We hebben ons aanbod vertaald naar 8 bouwstenen waar we samen met jou aan kunnen werken.

 

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Reakt, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Reakt via: