Reakt Den Haag Ons tweede nest kop

Reakt Den Haag Papajastraat (Ons tweede nest)

Reakt Den Haag Papajastraat (Ons tweede nest)

Ben je gek op dieren? Ga bij ons aan de slag in het dierenpension 'Ons tweede nest'!

Wat doe je met je huisdier als je voor kortere of langere tijd opgenomen wordt in een ggz-instelling en je dus niet voor je huisdier kunt zorgen? Dan kun je aankloppen bij dierenpension 'Ons tweede nest' in Den Haag. Dit dierenpension maakt onderdeel uit van Reakt. 'Ons tweede nest' is 365 dagen per jaar, 7 dagen per week geopend. Het pension richt zich uitsluitend op opvang van honden en katten. Gemiddeld verblijven er 12 honden en een wisselend aantal katten in het pension. Cliënten kunnen tijdens de opname hun huisdier bezoeken. Dieren die naar het pension gaan, moeten drie weken voor opname gevaccineerd zijn, dat lukt niet altijd. Als dat niet lukt, gaan de dieren in quarantaine.

Bij ons kun je terecht voor:

  • Arbeidsmatige dagbesteding
  • dierenpension voor je huisdier als je wordt opgenomen in een ggz-instelling

Content ons tweede nest

Ga bij ons aan de slag

Houd je ervan om dieren te verzorgen? Dan is dit een fijne plek voor jou! Een greep uit de werkzaamheden:  verzorging van de dieren, wandelen en het schoonmaken van de kennels en de buitenverblijven. 

"Ons tweede nest is een werkproject van Reakt", vertellen Robin en Rianne, deelnemers op deze locatie. Cliënten die hier als vrijwilliger werken, zijn ook bezig met hun eigen doelen. Bijvoorbeeld het opbouwen van een dagritme en van sociale contacten, het opdoen van werkervaring of het re-integreren naar werk. Rianne volgde als begeleider een agrarische opleiding, een opleiding tot hondeninstructeur en een aanvullende scholing psychologie. "Een cliënt startte hier met een opleiding voor dierenverzorging", vertelt ze. "Ik zag hier mensen vanuit een klinische opname doorgroeien naar bijvoorbeeld begeleid wonen of een opstapbaan. De doelen verschillen per cliënt. Per jaar keren er twee tot drie cliënten terug naar (betaald) werk."

Bouwstenen

Bij Reakt werk je aan je toekomst. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan op onze locaties om weer een dagritme te krijgen. Of door onder begeleiding de stap naar betaald werk te maken. Ook bieden we individuele begeleiding bij praktische zaken op het gebied van sociale contacten, wonen, werken en financiën. Met alles wat we doen, willen we je helpen in het vinden van structuur, zelfvertrouwen en voldoening. We hebben ons aanbod vertaald naar 8 bouwstenen waar we samen met jou aan kunnen werken.

 

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Reakt, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Reakt via: