Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

Reakt+Gouda+849+x+424.png
16 april 2024

Even ontspannen. Even genieten op de welzijnsdag in Gouda

Halverwege maart was er bij Reakt Gouda een welzijnsdag. Een dag waarop onze deelnemers even de tijd konden nemen voor zichzelf en de mogelijkheid kregen om te ontspannen. Dit zijn mensen die op straat leven, geen geld hebben voor de kapper, en/of mensen die simpelweg meestal geen tijd of plek vinden om te ontspannen.

De ruimtes die we normaal gebruiken voor productiewerk, creatieve bezigheden, computergebruik en ontmoetingen, waren nu omgetoverd tot plekken waar mensen hun haren konden laten knippen, een manicure konden krijgen, henna tatoeage konden laten zetten en een gezichtsmasker met ontspannende gezichtsmassage kregen. Even ontspannen. Even genieten.
Ook werd er een verse lunch bereid en hebben we gezellig met zijn allen gegeten.

Na afloop kregen alle deelnemers een goodiebag mee met o.a. parfumsamples en mini-handcrèmes. De inhoud hiervan was voor een deel gesponsord door twee winkels uit de binnenstad van Gouda.

Er waren zes WMO-consulenten van gemeente Gouda die op deze dag vrijwillig meehielpen. Zij en de andere vrijwilligers brachten een enorm positieve sfeer met zich mee en fijne aandacht voor de mensen die genoten. De transformatie en de aandacht heeft de deelnemers goed gedaan en nemen dit gevoel de komende tijd mee.

Deze dag is zeker voor herhaling vatbaar.