Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

iso+849+4242.jpg
18 april 2024

Jumpstart Records en Reakt lanceren teambuilding workshops

Sinds maart biedt Jumpstart Records, in samenwerking met Reakt, teambuilding workshops aan voor teams van organisaties. Tijdens de teambuilding kunnen deelnemers o.a. een podcast en magazine maken of losgaan in een gameroom. Jumpstart is een maatschappelijke platenlabel dat een platform biedt aan talentvolle cliënten binnen Parnassia Groep om hun muziek professioneel uit te brengen.

Mihai, mede-oprichter van Jumpstart, legt uit: "We kwamen op het idee van de teambuilding na een open dag met Youz, waarbij jongeren met ons t-shirts ontwierpen en een podcast maakten. We dachten, hoe vet zou het zijn om dat ook aan te bieden voor bedrijven; een teambuildingochtend of -middag, ondersteund door de cliënten. Mensen komen langs en wij verzorgen de activiteiten. Een team krijgt zo de kans om nieuwe vaardigheden te ontdekken, bijvoorbeeld hoe spannend het is om een podcast te creëren of hoe leuk het is een magazine te maken. Terwijl de cliënten belangrijke skills leren bij het meehelpen en organiseren op een leuke en interactieve manier."

Soft-skills

Jumpstart Records is oorspronkelijk begonnen als platenlabel. “Het is begonnen met liedjes maken”, zegt Mihai. “Maar we merkten dat het saai is om alleen liedjes te maken en te promoten. Naast muziekproductie bieden we nu ook andere creatieve activiteiten aan, zoals het maken en promoten van multimedia en tastbare producten. We merkten dat via de weg van muziek, studio en kleding cliënten soft-skills konden leren waar ze echt iets aan hebben om een stap terug te zetten in de maatschappij. Nu gaan ze ook weer nieuwe dingen leren bij het meehelpen met de teambuilding”

Talent ontdekken en ontwikkelen

De teambuilding workshops duren in totaal drie uur, waarvan 1,5 uur wordt besteed aan activiteiten onder begeleiding van Jumpstart. Vervolgens hebben de deelnemers tijd om te vergaderen of te bespreken, waarna de workshop wordt afgesloten met een presentatiemoment. Mihai benadrukt het belang van het project voor de cliënten: "We merken dat cliënten bij ons echt opknappen. We zijn geen oplossing of medicijn, maar mensen voelen zich thuis bij ons en we bieden wel een mooie kans voor mensen om hun talenten te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen."

Dagbesteding

Naast het maken van muziek en de teambuilding, biedt Jumpstart ook dagbesteding aan. Mihai: “In de dagbesteding werken we momenteel met vijf mensen, maar ons doel is om dit aantal uit te breiden naar twintig. We betrekken onze deelnemers bij diverse activiteiten, zoals kledingontwerp, waarbij ze leren om van een klein idee tot een tastbaar product te komen en zelfs te verkopen in ons maatschappelijke winkeltje in Den Haag. Niet op een manier van je moet nu dit of dat, maar op een manier van dit is leuk om te doen!”