Reakt Purmerend Grip kop

Reakt Purmerend Nijverheidsweg

Reakt Purmerend Nijverheidsweg

Onze locatie biedt veel diversiteit, er is echt voor elk wat wils. Het personeel is enthousiast en betrokken en biedt altijd een luisterend oor. Je kunt hier zijn wie je bent, en jezelf verder ontwikkelen! Kijk ook eens bij onze Grip Houtwerkplaats op Nijverheidsweg 15a.

Reakt Purmerend biedt een heel gevarieerd aanbod: werktraining, zingeving, ontspanningsgroep, sport en spel, autismegroep en (leefstijl-)trainingen. Tevens biedt Reakt Purmerend, mede dankzij de samenwerking met Cultuurhuis Wherelant, een breed scala aan creatieve activiteiten op alle niveaus. Daarnaast is er een inloop waar mensen een kopje koffie of wat gezelligheid kunnen halen en een spelletje kunnen doen, of kunnen lezen. In het restaurant is elke dag tegen een kleine betaling een lunch verkrijgbaar. Tot slot worden af en toe recreatieve activiteiten georganiseerd, zoals een boottocht of een kerstlunch.

Bij ons kun je terecht voor:

 • Inloop met een kopje koffie
 • Arbeidsmatige dagbesteding
 • Heel veel verschillende dagactiviteiten
 • Begeleiding naar werk
 • Individuele begeleiding en diverse trainingen en cursussen

Content Nijverheidsweg

Ga bij ons aan de slag

Is de stap naar een baan nog te groot? Dan kun je bij ons aan de slag. We hebben een breed aanbod aan arbeidsmatige dagbesteding:

 • Productiewerk: Op een laagdrempelige manier weer een arbeidsritme opbouwen! Dat kan bij de productiegroep. Inpakken, etiketten vouwen, etiketten stokken en bundelen. Het werk is afwisselend en voor iedereen te doen.
 • Barwerkzaamheden: Je voorziet de cliënten en gasten van koffie en thee, doet schoonmaakwerkzaamheden in de keuken, vult alle spullen aan en doet de afwas. Met een kassa werken is onderdeel van de werkzaamheden.
 • Keukenwerkzaamheden: Je maakt op een hygiënische manier de voorbereidingen voor de lunch en tijdens de lunch maak je de broodjes, serveer je de soep uit, etc. Schoonmaken van de keuken en afwassen hoort er uiteraard ook bij. Ook met een kassa werken is een onderdeel van de werkzaamheden.
 • Receptie werkzaamheden: Telefoon opnemen, doorverbinden, boodschappen aannemen en lichte administratieve taken zijn hier de werkzaamheden.
 • Schoonmaakwerkzaamheden: de was, stofzuigen, kantine schoonhouden, kantoren etc.

Begeleiding naar werk

De jobcoach geeft begeleiding en ondersteuning bij jouw arbeidsintegratie mits je een UWV uitkering hebt (behalve WW). Er zijn verschillende re-integratietrajecten mogelijk waarin jouw mogelijkheden, wensen, draagkracht, arbeidsmarktpositie en werknemersvaardigheden worden onderzocht. 

Iedereen is welkom voor een gratis bakje koffie en een praatje 

Je kunt hier vrijblijvend binnenlopen voor een praatje en een (gratis) kopje koffie. Daarnaast is het mogelijk om een spelletje te doen, de krant en/of een tijdschrift te lezen. Elke eerste donderdag van de nieuwe maand is er een gezellige spelletjesmiddag in de inloop voor iedereen. Deze activiteit wordt door een client en een begeleider georganiseerd en zijn er elke keer weer andere gezelschapspelletjes.

Heb je begeleiding nodig om je leven weer op orde te krijgen? 

Bij Reakt bieden we individuele begeleiding aan om je te ondersteunen bij jouw herstel en het bereiken van je doelen. We bieden de praktische hulp die je nodig hebt om je leven (weer) op de rit krijgen. Je hebt bijvoorbeeld schulden, weinig sociale contacten of je kunt hulp gebruiken bij het invullen van je dag. We begeleiden je één op één, met gesprekken en praktische ondersteuning. Daarnaast kun je ook cursussen/trainingen volgen: sociale vaardigheden, budgetteren, persoonlijke oriëntatie, persoonlijke effectiviteit, Zicht op herstel en Wrap (Wellness Recovery Action Plan) Zingeving: levensvragen worden hier besproken vanuit filosofisch, religieus, spiritueel en creatief perspectief. Om elkaar te ontmoeten, gedachten en gevoelens uit te wisselen.

Doe mee aan onze activiteiten

Op onze locaties kun je aan verschillende dagactiviteiten meedoen. Het doel is om je te helpen jouw dag te structureren, mensen te ontmoeten en jezelf te ontwikkelen door talenten te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. En hoe simpel het ook klinkt: we bieden je een leuke dag, want dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. 

 • We bieden diverse Sportactiviteiten: badmintonnen, zwemmen, ontspanningsoefeningen, volleyballen en een wandelgroep. Deze sportactiviteiten kun je onder begeleiding van een sportagoog bij ons doen. 
 • We bieden creatieve activiteiten voor beginners en gevorderden. KunstWerkt! biedt veiligheid waar nodig, en uitdaging waar mogelijk. Het is een samenwerking tussen Reakt en Cultuurhuis Wherelant.Wat is hier te doen?Op vier verschillende niveaus kunnen deelnemers lessen en activiteiten volgen: Het basisatelier binnen Reakt zelf, op onze eigen locatie. De activiteitenbegeleider van Reakt geeft les in diverse creatieve technieken en begeleidt creatieve activiteiten in ons eigen atelier.De Inloopateliers: deelnemers krijgen les op Wherelant van kunstdocenten van Wherelant. De inloopateliers bieden een heel breed aanbod: etsen, keramiek, glas in lood, theater, schilderen, beeldhouwen.Voor gevorderden is er het Coachingsatelier. Dit is een tweejarig kunsteducatief leer- werkproject voor mensen die óf zelfstandig door willen met beeldende kunst óf willen re-integreren naar arbeid of vrijwilligerswerk. In deze twee jaar werkt iedere deelnemer aan een eigen kunstproject.

Bouwstenen

Bij Reakt werk je aan je toekomst. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan op onze locaties om weer een dagritme te krijgen. Of door onder begeleiding de stap naar betaald werk te maken. Ook bieden we individuele begeleiding bij praktische zaken op het gebied van sociale contacten, wonen, werken en financiën. Met alles wat we doen, willen we je helpen in het vinden van structuur, zelfvertrouwen en voldoening. We hebben ons aanbod vertaald naar 8 bouwstenen waar we samen met jou aan kunnen werken.

 

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Reakt, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Reakt via: