Reakt paginakop algemeen

Reakt Dordrecht Merwedestraat (WAC Bouplaats)

Reakt Dordrecht Merwedestraat (WAC Bouplaats)

Op deze locatie is voor ieder wat wils.

Reakt WAC de Bouplaats in Dordrecht is een werk activeringscentrum gericht op mensen met een afstand op de arbeidsmarkt. Hier kun je lekker aan de slag gaan met de werkzaamheden die wij aanbieden. Ook kun je bij onze inlooplocatie elk moment binnen lopen voor een bakje koffie en een praatje.

Samenwerkingsverband met Opnieuw & Co

De Bouplaats heeft een samenwerkingsverband met Opnieuw & Co. Wij zijn dan ook gevestigd in hetzelfde pand. De producten die binnen komen bij Opnieuw & Co worden als het ware doorgeschoven naar ons. Dit zijn onder andere huisraad producten, fietsen, tafels, kasten, speelgoed, spelletjes etc. Wij zorgen er met drie afdelingen voor dat deze producten in gereedheid gebracht worden voor verkoop. Kortom, een fijne samenwerking.

Bij ons kun je terecht voor:

  • Arbeidsmatige dagbesteding
  • Diverse activiteiten zoals sinterklaas- en kerstvieringen en bingo’s
  • Individuele begeleiding
  • Inloop voor een bakje koffie en een praatje

Bouplaats content

Ga bij ons aan de slag

Op de locatie zijn er vier afdelingen; houtwerkplaats, fietsenwerkplaats, productie en de   keuken. Op de houtwerkplaats worden er meubels in elkaar gezet, opgeknapt geschilderd etc. Ook hebben we op deze afdeling ter ondersteuning van het wijkteam een wensboom gemaakt. Zij hadden een bijeenkomst georganiseerd waarbij organisaties en buurtbewoners van de Staart de mogelijkheid kregen om hun wens(en) aan de boom te hangen. Op de fietsenwerkplaats krijgen fietsen een tweede kans. De fietsen worden opgeknapt, waarna ze verkocht worden in de winkel van Opnieuw & Co. Fietsen die niet meer verkocht kunnen worden halen wij uit elkaar zodat we de goed onderdelen kunnen hergebruiken. Op de productieafdeling bieden wij verschillende werkzaamheden te ondersteuning van Opnieuw & Co. Daar wordt gereedschap en bestek uitgezocht, spelletjes worden uitgezocht en gecontroleerd of ze compleet zijn, speelgoed wordt uitgezocht en daar maken wij leuke pakketjes van voor een goede prijs, huisraad producten worden uitgezocht, glaswerk wordt gepoetst etc. Al deze producten worden geprijsd. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij doen het! In de keuken wordt er iedere dag een warme maaltijd verzorgd en wordt er gezamenlijk geluncht.

Individuele begeleiding 

Wij bieden individuele begeleiding aan om te ondersteunen bij het behalen van jouw doelen. Dit doen we via de IRB-methode. Je hebt bijvoorbeeld schulden, weinig sociale contacten of weinig tot geen invulling van de dag. We begeleiden je één op één met gesprekken en praktische ondersteuning. Daarnaast bieden we ondersteuning op zaken zoals sociale contacten, werken, wonen en financiën. Tijdens herstel is het belangrijk om iets positiefs om handen te hebben. Iets wat je structuur, zelfvertrouwen en voldoening geeft. Samen met jou bekijken we via jouw talenten en mogelijkheden waar je energie van krijgt.  

Werken aan je toekomst 

Op de Bouplaats kun je werken aan je toekomst. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met de aangeboden werkzaamheden om weer een dagritme te krijgen. Door nieuwe vaardigheden te leren. Of door stappen te ondernemen naar een betaalde baan.  

Doe mee aan onze activiteiten

Buiten de werkgerichte activiteiten, worden er ook andere activiteiten aangeboden. Zo organiseren wij onder andere sinterklaas- en kerstvieringen, bingo’s en andere gezellige activiteiten die we met elkaar doen.  

Aanmelden? 

Ben je enthousiast en wil je graag bij ons activeren? Je kan op verschillende manieren aanmelden via de site van Reakt. Onderaan de site van Reakt kun je je aanmelden via het online aanmeldformulier. Ook kun je contact opnemen via ons telefoonnummer. Dat is: 06 30 51 96 75. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon langskomen op onze locatie! Het adres is: Merwedestraat 52-54, 3313, CS Dordrecht. Na de aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voordat je kunt starten bij ons moet duidelijk zijn wie de kosten gaat betalen voor jouw begeleiding. In veel gevallen is dat de gemeente, je hebt dan een WMO-indicatie. Soms is het onderdeel van de behandeling. Wij kunnen samen met jou uitzoeken hoe de financiering van de dagbesteding geregeld kan gaan worden.  

Bouwstenen

Bij Reakt werk je aan je toekomst. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan op onze locaties om weer een dagritme te krijgen. Of door onder begeleiding de stap naar betaald werk te maken. Ook bieden we individuele begeleiding bij praktische zaken op het gebied van sociale contacten, wonen, werken en financiën. Met alles wat we doen, willen we je helpen in het vinden van structuur, zelfvertrouwen en voldoening. We hebben ons aanbod vertaald naar 8 bouwstenen waar we samen met jou aan kunnen werken.