Reakt paginakop algemeen

Inlooplocaties en buurtcommunities

Inlooplocaties en buurtcommunities

Contact met anderen is voor iedereen belangrijk. Reakt biedt begeleiding bij het opbouwen van een sociaal steunnetwerk en versterken van communicatieve vaardigheden. Dit doen we onder andere op onze inlooplocaties en in buurtcommunities.

Een warm welkom bij onze inlooplocaties

Een kop koffie en een luisterend oor. Je bent onder de mensen en even weg van de straat. In onze opvang is iedereen welkom die bijvoorbeeld dak- of thuisloos is, psychiatrische problemen heeft of kampt met verslavingsproblemen. We zijn de hele dag open en er zijn vaste activiteiten waar je aan mee kunt doen. Ook weten onze begeleiders precies waar je terecht kunt als je (extra) hulp nodig hebt.

Op de inloop zorgen we voor een warme plek waar je je thuis voelt. Na een nacht op straat is er een kop koffie of thee en wat te eten. We zijn duidelijk, consequent en positief in de omgang. Zo houden we het veilig. We zorgen voor leuke activiteiten: van een potje tafeltennis tot schilderen of bingo. Als je met vragen zit of meer hulp nodig hebt, kun je naar een van de spreekuren komen of een gesprek aanvragen.

Buurtcommunities: herstellen onder eigen regie in contact met anderen

Een plek waar je een praatje kunt maken, creatief bezig bent of een workshop volgt. We bieden een veilige omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Op basis van je eigen interesses en eigen kracht, leer je nieuwe dingen. En je legt contact met lotgenoten en buurtbewoners. Je krijgt hier professionele begeleiding bij van onze coaches. We werken samen met initiatieven in de wijk, met ervaringsdeskundigen en onafhankelijke cliëntorganisaties.

We hebben twee soorten communities:

  • de buurtcommunity: je komt in contact met je eigen wijkgenoten en met gelijkgestemden. Je kunt hier bijvoorbeeld samen een activiteit voor de buurt organiseren.
  • de themacommunity: hier kom je bij elkaar rondom een bepaald thema. Denk aan schilderen, muziek of eten. Je krijgt de mogelijkheid om creatief bezig te zijn, samen met andere deelnemers.

We werken aan deze hersteldoelen

  • Het vergroten van je persoonlijke weerbaarheid;
  • Het opdoen van sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Het opdoen van vaardigheden om beter om te gaan met psychische problematiek;
  • Het vergroten van je gevoel van eigenwaarde.