Reakt paginakop algemeen

Initiatieven en samenwerkingen

Initiatieven en samenwerkingen

Reakt heeft verschillende initiatieven en samenwerkingen die mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond op weg helpen in hun dagelijks leven. Deze initiatieven en samenwerkingen zijn bijvoorbeeld gericht op het opbouwen van een sociaal netwerk of het leiden van een gezonder leven.

Initiatieven

 • Anders Bekeken
  Anders Bekeken is een atelier van Reakt waar mensen met een psychiatrische achtergrond kunnen schilderen, tekenen en mozaïeken maken
  onder professionele begeleiding.
  Website Anders Bekeken

 • Vriendendienst
  Vriendendienst koppelt deelnemers aan een vrijwilliger. Een maatje dat samen met de deelnemer ‘leuke dingen’ onderneemt en de deelnemer ondersteunt om weer actief deel te nemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer.

 • Durf jij met mij
  De gratis contactsite/ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische aandoening. Ben je op zoek naar vrienden om samen iets te ondernemen of durf je een stap verder te gaan en wil je een date/ relatie zoeken, dan zit je bij ons goed. Blijf niet langer alleen, doe er wat aan en schrijf je in. 
  Website Durf jij met mij

 • Kijk op de Wijk
  Met de Kijk op de Wijk strippenkaart leer je activiteiten en organisaties in je eigen woonwijk kennen. Op deze manier werken we aan het vergroten van je sociale netwerk. Ook ontstaan er vaak nieuwe ideeën en kansen op het gebied van dagbesteding of werk.

 • Wecre8it
  Wecre8it is een leer/werktraject voor cliënten van Reakt. Het is bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met: innovatie/ ICT/ fotografie/ redactie/ vormgeving/ webdesign/ multimedia/ helpdesk of PC support. Doel: volgen van diverse trainingen, medewerker worden bij het team van Wecre8it, begeleiding naar stage (leerwerkplek) bij een van de partners van Parnassia, of een externe werkgever.
  Website Wecre8it

 • Haags Steunsysteem
  Het Haags Steunsysteem helpt Hagenaars met psychische problemen om weer actief deel te nemen aan activiteiten in hun omgeving. Dit doen we bijvoorbeeld via de Werktafels en via de community Ongekend Haags.
  Website Haagssteunsysteem

 • Welkom in mijn wereld
  De wereld van dak- en thuislozen is een wereld op zich. Met Welkom in mijn wereld! laten we je de kracht, moed en kwaliteiten van deze mensen zien. Leer de mens achter het stigma kennen… je zal versteld staan!

 • Brijderloop
  De Brijderloop is een prestatieloop voor mensen met een verslavingsachtergrond, maar ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid en verder iedereen die het leuk vindt om lekker 'een stukje te lopen'.

Samenwerkingen

 • All You Can Art
  All you can art is een project van de kunsthal Rotterdam. Vanuit de gedachte dat kunst een verantwoordelijkheid neemt ten opzichte van de medemens en de samenleving, legt All you can Art verbindingen tussen mensen met verschillende achtergronden, instellingen, sectoren en communities. Onder de noemer Kunstness zijn vier All you can Art kunstenaars actief geweest bij Reakt. Samen met deelnemers en herstelcoaches van Reakt werd er gewerkt aan inspirerende en bijzondere kunstwerken. Kunstenaar David Bade bedacht Kunst Thuisbezorgd.

 • Pluk Den Haag
  Pluk Den Haag is onderdeel van Reakt. Het is een kinderboerderiji, heemtuin én grote moestuin/pluktuin, Iedereen is welkom voor een wandeling door de heemtuin, een bezoek aan de dieren of een kopje koffie in de lunchroom. Bij mooi weer kun je op het terras zitten.
  Website Pluk

 • Grip Purmerend
  Grip is onderdeel van Reakt in Purmerend. Grip biedt werktraining aan mensen met een psychiatrische achtergrond, die na een periode van ziekte, de draad naar (betaald) werk (weer) willen oppakken. 

 • Wherelant
  Al jaren werken Reakt en Cultuurhuis Wherelant samen in de ontwikkeling van deze programma’s, en er is gebleken dat Kunst Werkt! Heb je interesse om met creatieve activiteiten te beginnen? Ben je benieuwd of je iets moois kunt maken? Dan kun je meedoen aan het basisatelier.