Reakt Rotterdam Soeda kop

Reakt Rotterdam Boerhaavestraat (Soeda)

Reakt Rotterdam Boerhaavestraat (Soeda)

Het is een huiselijke plek waar mensen elkaar ontmoeten voor een koffie, een goed gesprek of een potje Mens erger je niet.

Soeda is een inlooplocatie van Reakt in Rotterdam Zuid. Soeda is een Indische term en betekent letterlijk ‘uiting van berusting’. De inlooplocatie is ook daadwerkelijk een plek waar de Rotterdamse deelnemers tot rust komen, behalve op vrijdag als er karaoke is… Iedereen is vrij om in te lopen of om zich in te schrijven. Het is niet verplicht om je direct in te schrijven. Als je je wel inschrijft krijg je een pasje, met dat pasje kan je op elke Reakt (inloop)locatie naar binnen.

Bij ons kun je terecht voor:

  • Inloop met koffie, een praatje, spelletjes en muziek
  • Diverse dagactiviteiten zoals karaoke op de vrijdag of spelletjes en creatieve middagen
  • Arbeidsmatige dagbesteding zoals prikken in de wijk
  • Project Catering zonder Stigma: Zo nu en dan nemen wij kleine cateringopdrachten aan voor bijvoorbeeld lunches of vergaderingen. Bekijk onze prijslijst

Content Soeda

Ga bij ons aan de slag

Is de stap naar een baan nog te groot? Dan kun je bij ons aan de slag. We hebben bij Soeda een prikgroep: Reakt in de wijk. Er is heel veel straatvuil, dus wij dachten, dat gaan we opruimen. Dat wordt super gewaardeerd in de buurt, kregen daardoor zelfs een rondleiding door Theater Zuidplein.  Twee maal per dag hebben we ook een maatschappelijk participatie uur. Met elkaar in gesprek met een bakkie erbij, van moppentappen tot wat er in het nieuws is. Daarnaast kun je ook meedraaien aan het mooie cateringproject. Elke dag verzorgen we een soep van de dag, een verse maaltijd en belegde broodjes. Daarnaast bakken we ook regelmatig koekjes en taarten. Je kunt ook aan de slag als baliemedewerker, gastvrouw en gastheer. 

Begeleiding naar werk

De jobcoach geeft begeleiding en ondersteuning bij jouw arbeidsintegratie mits je een UWV uitkering hebt (behalve WW). Er zijn verschillende re-integratietrajecten mogelijk waarin jouw mogelijkheden, wensen, draagkracht, arbeidsmarktpositie en werknemersvaardigheden worden onderzocht. 

Iedereen is welkom voor een gratis bakje koffie en een praatje 

Soeda is de kleinste inlooplocatie van Reakt in Rotterdam. Je kunt hier vrijblijvend binnenlopen voor een praatje en een (gratis) kopje koffie of thee. Daarnaast is het mogelijk om een spelletje te doen, de krant en/of een tijdschrift te lezen.

Heb je begeleiding nodig om je leven weer op orde te krijgen? 

Bij Reakt bieden we individuele begeleiding aan om je te ondersteunen bij jouw herstel en het bereiken van je doelen. We bieden de praktische hulp die je nodig hebt om je leven (weer) op de rit krijgen. Je hebt bijvoorbeeld schulden, weinig sociale contacten of je kunt hulp gebruiken bij het invullen van je dag. We begeleiden je één op één, met gesprekken en praktische ondersteuning. 

Doe mee aan onze activiteiten

Op onze locaties kun je aan verschillende dagactiviteiten meedoen. Het doel is om je te helpen jouw dag te structureren, mensen te ontmoeten en jezelf te ontwikkelen door talenten te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. En hoe simpel het ook klinkt: we bieden je een leuke dag, want dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Elke vrijdagmiddag is het feest bij ons met gezellige karaoke. Daarnaast hebben we wekelijks spelletjesmiddagen en creatieve middagen.

Bouwstenen

Bij Reakt werk je aan je toekomst. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan op onze locaties om weer een dagritme te krijgen. Of door onder begeleiding de stap naar betaald werk te maken. Ook bieden we individuele begeleiding bij praktische zaken op het gebied van sociale contacten, wonen, werken en financiën. Met alles wat we doen, willen we je helpen in het vinden van structuur, zelfvertrouwen en voldoening. We hebben ons aanbod vertaald naar 8 bouwstenen waar we samen met jou aan kunnen werken.

 

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Reakt, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Reakt via: