Reakt Den Haag Groencentrum Klein Westland kop

Reakt Den Haag Zoutkeetsingel (banenconsulent)

Reakt Den Haag Zoutkeetsingel (banenconsulent)

Wil je (weer) aan het werk? De BV begeleidt bij de voorbereiding op het vinden en behouden van (vrijwilligers-) betaald werk en scholing. Daarnaast kan de BV je adviseren en ondersteunen in het contact met uitkeringsinstanties. En bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn bij het solliciteren zoals: het vinden van vacatures, brieven schrijven en het maken van een cv.

Content bv

Stappenplan

  1. Tijdens het eerste gesprek worden je achtergrond en wensen op het gebied van werk en/of scholing besproken.
  2. Vervolgens maken we afspraken over de wijze waarop we deze wensen stap voor stap kunnen realiseren.
  3. Door middel van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk kun je geleidelijk een werkritme opdoen en kun je ontdekken waar je voorkeuren en sterke kanten liggen.
  4. Dit kan een opstap zijn naar een opleiding, gesubsidieerd werk of een betaalde baan.

Solliciteren

De BV ondersteunt je bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn bij het solliciteren. Bijvoorbeeld door te oefenen met rollenspelen en door diverse trainingen bijvoorbeeld de sollicitatietraining en de OEK-training. Ook kunnen wij je helpen bij het schrijven van brieven en het maken van een cv.

Advisering

Mocht je te maken hebben of krijgen met een uitkeringsinstantie en kom je er zelf niet uit, dan kunnen wij adviseren of ondersteunen. De BV heeft contacten met een verschillende instanties in Den Haag, zoals de sociale dienst, het werkgeversservicepunt en het UWV (ww/zw/wia/wajong).

Bouwstenen

Bij Reakt werk je aan je toekomst. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan op onze locaties om weer een dagritme te krijgen. Of door onder begeleiding de stap naar betaald werk te maken. Ook bieden we individuele begeleiding bij praktische zaken op het gebied van sociale contacten, wonen, werken en financiën. Met alles wat we doen, willen we je helpen in het vinden van structuur, zelfvertrouwen en voldoening. We hebben ons aanbod vertaald naar 8 bouwstenen waar we samen met jou aan kunnen werken.

Voor verwijzers

Cliënten die gebruik kunnen maken van de BV dienen een verslavingsachtergrond te hebben en uit Den Haag te komen. Cliënten kunnen schriftelijk worden aangemeld via de e-mail, samen met het aanmeldformulier.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Reakt, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Reakt via: