Banner dagbesteding

Meedoen met activiteiten van Reakt geeft structuur in mijn leven

Aan de slag met je herstel

Aan de slag met je herstel

Tijdens je herstel is het belangrijk om iets positiefs om handen te hebben. Iets wat structuur en zelfvertrouwen geeft. Ook als je zelf (even) niet zoveel vertrouwen hebt. Samen met jou bekijken we waar je energie van krijgt. We gaan uit van talenten en mogelijkheden.

Op onze locaties kun je aan verschillende dagactiviteiten meedoen. Het doel is om je te helpen jouw dag te structureren, sociale contacten te leggen en nieuwe vaardigheden te leren. Dit kan bijdragen aan jouw zelfvertrouwen en jouw gevoel van eigenwaarde vergroten. Ben je toe aan een volgende stap, maar is de stap naar een betaalde baan nog te groot? Dan kun je bij de arbeidsmatige dagbesteding van Reakt aan de slag. Wil je meer sociale contacten leggen, maar weet je niet goed hoe? Bij onze inlooplocaties kun je op elk moment terecht voor een kopje koffie en een praatje. 

Content projecten aan de slag met je herstel

Handige initiatieven om je op weg te helpen

  • Met de Kijk op de Wijk strippenkaart leer je activiteiten en organisaties in je eigen woonwijk kennen. Op deze manier werken we aan het vergroten van je sociale netwerk. Ook ontstaan er vaak nieuwe ideeën en kansen op het gebied van dagbesteding of werk.

  • Vriendendienst koppelt deelnemers aan een vrijwilliger. Een maatje dat samen met de deelnemer ‘leuke dingen’ onderneemt en de deelnemer ondersteunt om weer actief deel te nemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer.

  • Het Haags Steunsysteem helpt Hagenaars met psychische problemen om weer actief deel te nemen aan activiteiten in hun omgeving. Dit doen we bijvoorbeeld via de Werktafels en via de community Ongekend Haags.