Werken banner

Dankzij Reakt kan ik weer werken, me ontwikkelen en meedoen in de maatschappij

Wij helpen je bij het vinden van werk

Wij helpen je bij het vinden van werk

Het vinden van passend werk of contact zoeken met mogelijke werkgevers kan moeilijk zijn. Wij bieden jou die ondersteuning en begeleiding op maat die je nodig hebt.

Het is spannend om ergens aan de slag te gaan, zeker als je misschien al een tijdje niet hebt gewerkt. Daarom begeleiden we je volledig bij deze stap. We bespreken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Op basis daarvan brengen we je in contact met een werkgever. Ook coachen we je bij het solliciteren en helpen we je je weg te vinden op de werkvloer. Tijdens een gesprek kijken we naar wat écht bij jou past, bij jouw herstel en wat voor jou zinvol is. We gaan daarbij altijd uit van jouw talent en vaardigheden. Samen met een trajectbegeleider stel je een trajectplan op waar je naast coachingsgesprekken ook cursussen en leerplekken kunt krijgen. De trajecten duren 6,12 of 18 maanden en we bieden ook IPS (Individuele Plaatsing en Steun).
 

Wat zijn de stappen?

  1. We starten met een intakegesprek. Je maakt kennis met jouw begeleider en je bespreekt jouw wensen en mogelijkheden.
  2. Vaak volgt dan een onderzoek: waaruit blijkt waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn en wat je graag zou willen doen.
  3. Samen bespreken we de uitkomsten van het onderzoek en bepalen we doelen. Met deze doelen stellen we gezamenlijk een plan op.
  4. Aan de slag met jouw plan! Afhankelijk van het soort traject en de doelen zet je stappen terug de maatschappij in of ga je direct op zoek naar een passende werkplek. Onze begeleiders kennen veel werkgevers uit de regio in allerlei verschillende sectoren. Die contacten maakt het makkelijker om een goede match te maken.