Meld je aan

Meld je aan

Banner individuele begeleiding

Ik herken mijn blokkades en durf er nu overheen te stappen

Individuele begeleiding bij sociale contacten, wonen, werken en financiën

Individuele begeleiding bij sociale contacten, wonen, werken en financiën

Bij Reakt bieden we individuele begeleiding aan om je te ondersteunen bij jouw herstel en het bereiken van je doelen. We bieden de praktische hulp die je nodig hebt om je leven (weer) op de rit krijgen. Je hebt bijvoorbeeld schulden, weinig sociale contacten of je kunt hulp gebruiken bij het invullen van je dag. We begeleiden je één op één, met gesprekken en praktische ondersteuning. 

Onze werkwijze is o.a. gebaseerd op de IRB methode. De Individuele Rehabilitatie Benadering (afgekort als IRB) ondersteunt je bij jouw herstel en bij het realiseren van jouw toekomstwensen op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en sociale contacten. Je wordt via gesprekken en activiteiten ondersteund bij het verkennen, kiezen en behouden van (zelf gekozen) eigen doelen. 

FAQ IRB

Samen met jouw begeleider ga je op zoek naar wat je graag zou willen bereiken in de nabije toekomst. Je hoeft op dit moment nog geen helder idee te hebben over wat je precies wilt veranderen. De focus ligt op het ontdekken van jouw wensen en doelen.
Je krijgt ondersteuning bij het kiezen van een specifiek doel op een gebied dat je zelf kiest voor jouw herstel. Dit doel wordt jouw richtpunt tijdens het begeleidingsproces. Samen met je begeleider werk je eraan om duidelijkheid te krijgen over wat je wilt bereiken.
In deze fase ontvang je begeleiding bij het uitvoeren van de stappen die nodig zijn om jouw gekozen doel te bereiken. Samen met je begeleider werk je aan het ontwikkelen van strategieën en het nemen van stappen om jouw doel te realiseren. Het gaat om daadwerkelijke actie en vooruitgang.
Zodra je jouw gekozen doel hebt bereikt, ga je de laatste fase in. Hier word je ondersteund bij het behouden van wat je hebt bereikt. Dit omvat het blijven toepassen van de vaardigheden die je hebt geleerd, het blijven gebruiken van de hulpbronnen die je hebt verkregen, en het blijven trainen om jouw behaalde doel te behouden op de lange termijn.

Individuele begeleiding teskt

Wat kun je verwachten?

We starten met een intake gesprek. Hierin gaan we samen na wat jij graag wilt, wat jouw  belangrijkste behoeften zijn. Op basis daarvan stellen we doelen op. We zijn praktisch ingesteld en altijd gericht op het vinden van een oplossing die past bij jouw wensen.
Om je een paar voorbeelden te geven van jouw mogelijke doelen:

 • Een opgeruimd huis;
 • Overzichtelijke administratie en het leren behouden daarvan;
 • Begeleiden naar schuldhulpverlening/bewindvoering;
 • Vinden van een goede en leuke daginvulling;
 • Sociale contacten, sociaal steunnetwerk en/of versterken van communicatieve vaardigheden;
 • Ventilerende gesprekken;
 • Ondersteuning bij het zoeken van (nieuwe) woonruimte;
 • Het vergroten van je persoonlijke weerbaarheid en/of je gevoel van eigen waarde;
 • Het opdoen van vaardigheden om beter om te gaan met psychische problematiek.

Onze begeleiders ondersteunen bij deze vragen en meer. Dit doen we één op één, met gesprekken en praktische ondersteuning. Als het nodig is, verwijzen we door naar de juiste persoon of organisatie. Onze trajectbegeleiders zijn aanwezig op verschillende Reakt locaties.

We vragen samen met jou deze hulp aan bij de gemeente. Hierop volgt er een gesprek met de gemeente waarbij wij, als je dat wilt, aanwezig kunnen zijn. Reakt is jouw steun in de rug. Dus je hoeft niet bang te zijn voor een ingewikkelde aanvraag of een financiële bijdrage.

We werken aan deze hersteldoelen

 • Het vergroten van je persoonlijke weerbaarheid;
 • Het opdoen van vaardigheden om je leven goed te kunnen organiseren;
 • Het opbouwen van een sociaal steunnetwerk en versterken van communicatieve vaardigheden;
 • Het opdoen van vaardigheden om beter om te gaan met psychische problematiek;
 • Het vergroten van je gevoel van eigenwaarde

Meld je aan en krijg je leven weer op orde. Liever meteen iemand persoonlijk spreken? Bel ons op 088 35 77 600. We helpen je graag!

Meld je aan

Meld je aan