Sterhuis Den Haag kop

Reakt Den Haag Wagenstraat (Sterhuis)

Reakt Den Haag Wagenstraat (Sterhuis)

Een kop koffie en een luisterend oor. Je bent onder de mensen en je kunt bij ons aan de slag. Zo bouw je weer aan een dagritme.

Op de Reakt locatie aan de Wagenstraat in Den Haag bieden we een warme plek waar je je thuis voelt. Iedereen is welkom die bijvoorbeeld dak- of thuisloos is, psychiatrische problemen heeft of kampt met verslavingsproblemen.

Bij ons kun je terecht voor:

  • Inloop met een warm welkom en een gratis koffie
  • Gelegenheid om te douchen en kleding te wassen
  • Gratis soep en een warme maaltijd voor 2,50 euro (voor daklozen is dit gratis)
  • Elke donderdagmiddag is er van 13.30 - 15.30 uur een somatisch spreekuur voor dak- en thuislozen
  • Gezellige dagactiviteiten waar je vrijblijvend aan mee kunt doen
  • Arbeidsmatige dagbesteding bij Reakt

Content sterhuis

Ga bij ons aan de slag 

In het Sterhuis is het mogelijk om arbeidsmatige dagbesteding te doen als receptiemedewerker. Achter de receptie ben je verantwoordelijk voor het bedienen van de voordeur en tussensluis. Daarnaast hou je de kluisjesindeling bij en zorg je ervoor dat mensen kunnen douchen, scheren of kleding wassen. Een dienst achter de receptie kan vier uur of acht uur duren. Een dienst van vier uur kan van 08.00 tot 12.00 of van 12.00 tot 15.45 uur duren. Een dienst van acht uur duurt van 08.00 tot 15.45 uur. Na de laatste dienst van de week wordt er uitbetaald. Het Sterhuis is wekelijks geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. 

Daarnaast kunt je bij Wecre8it aan de slag. Dit is een leerwerkplek voor mensen die affiniteit hebben met ICT, computerreparatie, web-development, grafische vormgeving of beeldbewerking. Deelnemers vergroten hun kennis op deze gebieden door middel van scholing en het uitvoeren van opdrachten. Op onze locatie zijn 8 werkplekken ingericht en wordt grotendeels zelfstandig gewerkt. Daarnaast zijn er af en toe projecten of opdrachten waar je aan kan bijdragen. Voorbeelden hiervan zijn het maken van posters, folders, logo’s, websites en het assembleren en repareren van hardware. Zo doe je werkervaring op en test je je kennis in de praktijk.

Eén keer per maand vindt het teamoverleg plaats en daarnaast vinden er per project of opdracht extra overlegmomenten plaats. Iedereen die bij Wecre8it begint stelt samen met de begeleiding een duidelijk leerdoel op. Vervolgens wordt er samen een plan gemaakt hoe je dit doel kan behalen. Wecre8it is opgezet om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Iedereen is welkom voor een gratis bakje koffie en een praatje 

Heb je geen indicatie of wil je (nog) niet werken, maar heb je wel behoefte aan een plek waar je mensen kunt ontmoeten? Dan ben je altijd welkom op onze inloop. We kunnen je helpen met je vragen op allerlei gebieden, weten wij het zelf niet, dan kunnen we je doorverwijzen naar de juiste instantie. 

Doe mee aan onze activiteiten 

We bieden activiteiten op het gebied van ontspanning en sociale contacten. Het doel is om je te helpen jouw dag te structureren, mensen te ontmoeten en jezelf te ontwikkelen door talenten te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. En hoe simpel het ook klinkt: we bieden je een leuke dag, want dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn vaste activiteiten waar je aan mee kunt doen, te denken valt aan: gezelschapspelletjes, filmmiddagen en buitenactiviteiten zoals musea of wandelingen door het bos.

Bouwstenen

Bij Reakt werk je aan je toekomst. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan op onze locaties om weer een dagritme te krijgen. Of door onder begeleiding de stap naar betaald werk te maken. Ook bieden we individuele begeleiding bij praktische zaken op het gebied van sociale contacten, wonen, werken en financiën. Met alles wat we doen, willen we je helpen in het vinden van structuur, zelfvertrouwen en voldoening. We hebben ons aanbod vertaald naar 8 bouwstenen waar we samen met jou aan kunnen werken.

 

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Reakt, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Reakt via: