Nieuws

Componence Asset List

200x200foto+stiltekamer+react.jpg

21 september 2018

De volledig nieuw ingerichte stilteruimte voor bezoekers van Reakt in het Sterhuis, aan de Wagenstraat 123 in Den Haag, opende donderdag 20 september haar deuren. Cliënten krijgen hier dagelijks van 9.30-11.00 uur en 13.30 tot 15.00 uur, de gelegenheid om ongeacht hun overtuiging of religie tot inkeer en rust te komen.

Gepassioneerd en geïnspireerd door bezoekers van het Sterhuis en eigen ervaringen heeft David O Davila Quinteros het initiatief genomen tot het omtoveren van de tweede verdieping van het Sterhuis in een oase van rust. "Een inspirerende plek waar mensen die dagelijks op straat lopen met al hun problemen, rust over zich kunnen laten komen," volgens David.

Yogalessen

Naast een vrij toegankelijke ruimte, waar men op zoek kan naar eigen rust, is het ook mogelijk om gebruik te maken van Yogalessen, een initiatief van en gedoceerd door Reakt 's eigen cliënten. De begeleiding van het Sterhuis wil de rust van de stilteruimte bewaren, maar cliënten ook de mogelijkheid bieden tot het aangaan van een gesprek over onderwerpen die de problemen en praktijk van alledag overstijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat het aanbieden van deze mogelijkheid bijdraagt aan het welzijn van onze bezoekers. De mogelijkheid om je in alle rust terug te trekken uit de hectiek van het dagelijks bestaan is een welkome aanvulling.

Sociale netwerk

Met ruim 100 bezoekers per dag is het Sterhuis een locatie waar mensen die kampen met verslaving, dak- en thuisloosheid of een psychiatrische beperking altijd terecht kunnen. Medewerkers zijn opgeleid om de dagelijkse problematiek van de bezoekers te begeleiden, op te treden daar waar nodig en daarnaast een luisterend oor te bieden. Bezoekers kunnen terecht voor een kop koffie of thee, tosti's en soep, zelfverzorging, kleding wassen, een warme maaltijd tegen kleine vergoeding, spelletjes en activiteiten en arbeidsmatige dagbesteding. Veel bezoekers komen graag in het Sterhuis en hun sociale netwerk bevindt zich dan ook voor een groot gedeelte daar.

Soms is stilte taal

vertaalbaar in de stilte

stilte een verhaal

innerlijk uitgelegd

vertelt dat

stilte tussen mensen

in stilte eigenlijk

alles zegt

Meer informatie:

Reakt, Het Sterhuis, Wagenstraat 123, 2512 AT Den Haag, 088-3577860