Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

Bouplaats+Dordrecht+wensboom.png
29 april 2024

Reakt locatie Bouplaats in de spotlight

De Bouplaats in Dordrecht is een werkactiveringscentrum gericht op mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen door allerlei oorzaken. Bouplaats biedt voor ieder wat wils. Hier kun je lekker aan de slag gaan met de werkzaamheden die wij aanbieden. Ook kun je bij onze inlooplocatie elk moment binnen lopen voor een bakje koffie en een praatje.

Samenwerkingsverband met Opnieuw & Co

De Bouplaats heeft een samenwerkingsverband met kringloopwarenhuis Opnieuw & Co. Wij zijn dan ook gevestigd in hetzelfde pand. De producten die binnen komen bij Opnieuw & Co worden als het ware doorgeschoven naar ons. Dit zijn onder andere huisraad producten, fietsen, tafels, kasten, speelgoed, spelletjes etc. Wij zorgen er met drie afdelingen voor dat deze producten in gereedheid gebracht worden voor verkoop. Kortom, een fijne samenwerking.

Wat is er te doen?

Op de locatie zijn er vier afdelingen;

  • houtwerkplaats,
  • fietsenwerkplaats,
  • productie en
  • de keuken.

Op de houtwerkplaats worden er meubels in elkaar gezet, opgeknapt geschilderd etc. Ook hebben we op deze afdeling ter ondersteuning van het wijkteam een wensboom gemaakt. Zij hadden een bijeenkomst georganiseerd waarbij organisaties en buurtbewoners van de Staart (een wijk van Dordrecht) de mogelijkheid kregen om hun wens(en) aan de boom te hangen.
Op de fietsenwerkplaats krijgen fietsen een tweede kans. De fietsen worden opgeknapt, waarna ze verkocht worden in de winkel van Opnieuw & Co. Fietsen die niet meer verkocht kunnen worden halen wij uit elkaar zodat we de goed onderdelen kunnen hergebruiken.
Op de productieafdeling bieden wij verschillende werkzaamheden te ondersteuning van Opnieuw & Co. Daar wordt gereedschap en bestek uitgezocht, spelletjes worden uitgezocht en gecontroleerd of ze compleet zijn, speelgoed wordt uitgezocht en daar maken wij leuke pakketjes van voor een goede prijs, huisraad producten worden uitgezocht, glaswerk wordt gepoetst etc. Al deze producten worden geprijsd. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij doen het!
In de keuken wordt er iedere dag een warme maaltijd verzorgd en wordt er gezamenlijk geluncht.

Individuele begeleiding

Wij bieden individuele begeleiding aan om te ondersteunen bij het behalen van jouw doelen. Dit doen we via de IRB-methode. Deze Individuele Rehabilitatie Benadering helpt jou bijvoorbeeld bij je maatschappelijk herstel. Hoe? Een voorbeeld: Je hebt bijvoorbeeld schulden, weinig sociale contacten of weinig tot geen invulling van de dag. We begeleiden je één op één met gesprekken en praktische ondersteuning. Daarnaast bieden we ondersteuning op zaken zoals sociale contacten, werken, wonen en financiën. Tijdens herstel is het belangrijk om iets positiefs om handen te hebben. Iets wat je structuur, zelfvertrouwen en voldoening geeft. Samen met jou bekijken we via jouw talenten en mogelijkheden waar je energie van krijgt.

Werken aan je toekomst

Op de Bouplaats kun je werken aan je toekomst. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met de aangeboden werkzaamheden om weer een dagritme te krijgen. Door nieuwe vaardigheden te leren. Of door stappen te ondernemen naar een betaalde baan.

Activiteiten

Buiten de werkgerichte activiteiten, worden er ook andere activiteiten aangeboden. Zo organiseren wij onder andere sinterklaas- en kerstvieringen, bingo’s en andere gezellige activiteiten die we met elkaar doen.

Aanmelden?

Ben je enthousiast en wil je graag bij ons activeren? Je kan op verschillende manieren aanmelden via de site van Reakt. Onderaan deze site van Reakt kun je je aanmelden via het online aanmeldformulier. Ook kun je contact opnemen via ons telefoonnummer. Dat is: 06-30519675. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon langskomen op onze locatie! Het adres is: Merwedestraat 52-54, 3313 CS Dordrecht.

Na de aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voordat je kunt starten bij ons moet duidelijk zijn wie de kosten gaat betalen voor jouw begeleiding. In veel gevallen is dat de gemeente, je hebt dan een WMO-indicatie. Soms is het onderdeel van de behandeling. Wij kunnen samen met jou uitzoeken hoe de financiering van de dagbesteding geregeld kan gaan worden.