Nieuws

Componence Asset List

17 december 2020

afb+KoW+Johan+tijdens+ZOOM.jpg

Vanaf deze week is Kijk op de Wijk officieel in Gouda! We hebben de strippenkaart afgelopen woensdag 2 december feestelijk gelanceerd middels een ZOOM-meeting. Dat was ook voor ons even anders dan normaal en vereiste de nodige voorbereiding, maar het is uiteindelijk een geslaagd feestje geworden.
 

Kon je er niet bij zijn? Dit zijn de hoogtepunten van onze ZOOM-sessie:

  • We hebben alle partners hartelijk bedankt voor de samenwerking. In het bijzonder de Goudse Waag, Atelier de Zwaan, Het Bruisnest en de houtwerkplaats van Reakt: de Houtsnip. Zonder deze samenwerking was de strippenkaart nooit tot stand gekomen.
  • De eerste strippenkaart is feestelijk in ontvangst genomen door cliënt Johan! Hij kan niet wachten om met Kijk op de Wijk aan de slag te gaan en zo te ontdekken wat er in de buurt te doen is. Hij heeft heel dapper zijn ideeën over Kijk op de Wijk verteld tegenover een volle ZOOM-zaal, en dat is al gelijk een overwinning waar hij enorm trots op mag zijn. Respect!
  • We hebben de presentatie Kijk op de Wijk in coronatijd doorlopen. Niet mogelijk om een adres te bezoeken? In de presentatie staan enkele digitale alternatieven. 
  • Onze enthousiaste collega Jessica is de ambassadeur van Kijk op de Wijk in Gouda en zal dit vuurtje daar nog eens wat extra opstoken. Dankjewel Jessica!
  • Onze bestuurder Richard Prins kwam ook aan het woord, en prijsde de bezielende energie en het enthousiasme van Hans Gorissen en wist de kern van Kijk op de Wijk goed te verwoorden: "Aan de ene kant gaan we ervoor zorgen dat cliënten stappen zetten en dat we drempels verlagen, en we zorgen er aan de andere kant voor dat partijen elkaar steeds beter weten te vinden."

Kun je niet wachten om met Kijk op de Wijk aan de slag te gaan? Dat hoeft niet, want de strippenkaart kun je op de site van Reakt downloaden. En heb je een idee voor een volgende strippenkaart; in Gouda of daarbuiten? Laat het ons dan vooral weten! Kijk op de Wijk maken we samen.

​​​​​​​