Nieuws

Componence Asset List

23 januari 2020

brijderloop+200x200.jpg

Het is bijna zover! Op zondag 5 april 2020 vindt de 22ste editie van de Brijderloop plaats, georganiseerd door Reakt. Deze prestatieloop is inmiddels een waar begrip geworden in de Alkmaarse regio en staat erom bekend geschikt te zijn voor lopers van elk niveau. De inschrijving is geopend.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat sporten een belangrijk onderdeel kan zijn bij herstel van mensen met psychische klachten en/of verslaving. Zo is ook binnen het behandelaanbod van Parnassia Groep (waaronder Brijder Verslavingszorg en Reakt) de runningtherapie een aanvulling op de reguliere therapie. Runningtherapie is voor iedereen geschikt die last heeft van psychische klachten zoals stress, depressie, burn-out, stemmingswisselingen en angststoornissen. Ook is het een goed middel tegen alledaagse verslavingen. Het gaat niet om presteren, maar over het vinden van balans. Je goed voelen. Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen dus absoluut niet noodzakelijk.

Mede om die reden is ruim 20 jaar geleden de Brijderloop als evenement gestart. Een prestatieloop voor mensen met een verslavingsachtergrond, maar ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid en verder voor iedereen die het leuk vindt om lekker “een stukje te lopen.”

Reakt is er trots op dat zij sinds 2019, met trouwe partners als Hylas en Achilles, deze loop mag organiseren.

Afstanden

Er is een prestatieloop van 5 en 10 km op verharde wegen. Ook is er dit jaar weer een kidsrun in 3 categorieën: 400m, 800m of 1.200 meter. Deze worden gehouden op de atletiekbaan.

Inschrijving

Inschrijven voor de Brijderloop kan vanaf heden en kan op inschrijven.nl. Alle lopers verzamelen zich bij atletiekvereniging Hylas, sportpark Viaanse Molen, Havinghastraat 4 1817 DA Alkmaar.

Voorwaarden en programma

Lees hier meer over de algemene voorwaarden en extra informatie.
Bekijk hier het volledige programma van de Brijderloop.