11 januari 2018

Op donderdag 18 januari wordt om 16 uur de expositie Kunst Werkt! Het Onbekende… geopend in theater de Purmaryn.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van de certificering van 8 deelnemers uit Zaanstreek en Waterland van de Coachingsateliers van KunstWerkt!, een samenwerkingsverband van Cultuurhuis Wherelant en Reakt. U bent van harte welkom.

De 8 deelnemers die hun certificaat zullen krijgen zijn: Maya (Moonsheep Art), Xandra Bensch, Viola Isabella, Anke Ivonne Spee, Irene Kwak, Madeleine Soute, Karin den Ouden en José Heikens. Het werk is zeer divers: van schilderijen, tekeningen, etsen, speksteen en keramiek tot foto's en een lamp gemaakt van 2CV-onderdelen.

Tevens wordt een groot schilderij van Anke Ivonne Spee geveild voor het goede doel: Theatergroep Flexibel, een groep voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kunstcoach Jantine Geels van Cultuurhuis Wherelant: "er is enorm hard aan de tentoonstelling gewerkt, en dit was een heel mooi groepsproces. De kwaliteit zie je vooral ook in de diversiteit van al deze werken." Ook trajectbegeleider Fleur Bolink van Reakt is zeer tevreden. Volgens haar was het een ontzettend fijne groep mensen met veel talent. De meeste deelnemers hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen jaren, en dan is het fantastisch om te zien hoe ze door middel van kunstbeoefening toch kunnen stralen.

Activering en participatie door KunstWerkt!

Al meer dan 10 jaar werken Reakt en Wherelant samen om kunst- en cultuureducatie in te zetten als onderdeel van de re-integratie van mensen met psychische problematiek. Kunst en cultuureducatie zijn hierbij een middel om een nieuw perspectief te bieden en bij te dragen aan het realiseren van (arbeids-) re-integratie, participatie en ontwikkeling. De begeleiding vindt individueel plaats, en in groepsverband. Met elke cliënt wordt een maatwerktraject uitgezet, waarin individuele wensen en doelen worden behaald.

Meer informatie:

Wat: Expositie Coachingsateliers KunstWerkt! Met als titel: Kunst werkt! Het onbekende…

Waar: Theater de Purmaryn; Waagplein 1; 1441 BR, Purmerend.

Openingstijden Purmaryn: dinsdag t/m zaterdag 10.30 tot 15.30 uur.

Wanneer: de opening is op vrijdag 18 januari  om 16.00 uur.

Einddatum: De expositie is te zien tot en met 9 februari.