Nieuws

Componence Asset List

20 december 2019

200x200+AZ+en+daklozen+.jpg

AFAS, de hoofdsponsor van AZ, bedacht een ludieke Kerstactie: via Reakt waren alle dak- en thuislozen uit de regio uitgenodigd voor een warme maaltijd en een bezoek aan de bekerwedstrijd van AZ wat speelt in een dakloos stadion.

"Als jullie zo door blijven voetballen, zijn jullie vanavond allemaal dakloos", klonk het bij een tussenstand van 0-0 gekscherend vanaf de tribune. De sfeer zat er goed in! Bijna 60 dak- en thuislozen genoten afgelopen woensdag van de KNVB bekerwedstrijd AZ-Groene Ster in het AZ-stadion. Ze waren afkomstig uit Den Helder, Hoorn en natuurlijk een grote groep uit Alkmaar.

The boys are back in town

AZ voetbalt eindelijk weer in het eigen Alkmaarse stadion nadat het dak van het stadion eerder gedeeltelijk was ingestort. In de tussentijd werkte AZ de thuiswedstrijden af in het stadion van ADO Den Haag. Het nu nog dakloze stadion was een mooie aanleiding voor een ludieke actie van AFAS, de hoofdsponsor van AZ: alle dak- en thuislozen uit de regio waren uitgenodigd voor een warme maaltijd en een bezoek aan de bekerwedstrijd van AZ!

Allemaal welkom

"AZ belde ons met dit idee en zei 'al komen jullie met tweehonderd man, ze zijn allemaal welkom'" vertelt Jan Luijben, regiomanager van Reakt. Een groot succes, zo bleek. "Mooi om te zien hoe een grote groep deelnemers, voornamelijk uit de sociale verslavingszorg, zich zo hebben verheugd op een avondje AZ en dan ook zo blij zijn met wat ze daar aangeboden kregen." gaat Luijben verder.
AZ toonde zich een voortreffelijk gastheer. Voor alle deelnemers was er een plek gereserveerd op de Molenaartribune, een warme muts en een warme sjaal met "the boys are back in town" en daarnaast waren er warme snacks en drinken. Er ontbrak aan niets!

Bedankt AZ en AFAS

AZ en AFAS verdienen dan ook een groot compliment dat zij deze groep supporters in de gelegenheid hebben gesteld een wedstrijd bij te wonen. De dankbaarheid was erg groot. Gregory genoot met volle teugen, "We zijn onder de mensen. Het gevoel dat we erbij zijn, dat is mooi. Een andere deelnemers, Timorthy (41), vertelt aan de Alkmaarse Courant (19-12-2019); "Echt, ik ging bijna huilen toen ik hoorde dat we hierheen mochten. Ik heb zeven jaar in een tent gewoond. Ga pi in, pi (gevangenis, red.) uit, heb last van traumatische ervaringen van vroeger en heb door heel Europa gezworven. Maar dankzij mijn begeleider heb ik nu een klankbord. Dit is echt heel tof. Bedankt man, bedankt."  
AZ en AFAS heel veel dank! En tot een volgende keer.

Geweldige filmpje

Vergeet niet om dit geweldige filmpje over die avond van RTV Noord-Holland te bekijken!