Nieuws

Componence Asset List

02 november 2018

bezoek+wethouder+haagse+zaak200x200.jpg

Woensdag 24 jl. oktober bezocht Bert van Alphen (wethouder sociale zaken, armoede, maatschappelijke opvang in Den Haag) drie Reakt-locaties. Voorzieningen die dak- en thuislozen gelegenheid geven om op adem te komen en/of werk te verrichten. Dit bezoek was op uitnodiging van de Haagse cliëntenraad van Reakt.

Na een bezoek aan Reflex/ Clean River waar arbeid zonder stigma centraal staat, bezocht hij het Sterhuis waar dak- en thuislozen een warm welkom wacht. De laatste locatie, de Haagse Zaak, was voor hem en thuiswedstrijd aangezien hij ook in zijn vorige ambtsperiode daar een graag geziene gast was.

Een dag extra open

Onlangs heeft de heer van Alphen de Haagse Zaak toestemming gegeven een dag extra in de week (zaterdag) open te gaan. Dit was een mooi moment om hem te laten zien wat daar gebeurt en hem in gesprek met de deelnemers te laten ervaren hoe belangrijk dergelijke voorzieningen zijn.

Problematiek goed in beeld

De wethouder liet weten de problematiek goed in beeld te hebben en zijn uiterste best te doen om nog een betere opvang in Den Haag te realiseren. Opvallend was dat de heer van Alphen vele bezoekers van de drie locaties persoonlijk kent. Hij werd met enthousiasme ontvangen en menigeen wilde het liefst met hem één op één in gesprek.

Stap in de goede richting

De cliëntenraad was uiterst tevreden over het bezoek en concludeerde dat op het gebied van cliëntparticipatie en ervaringsdeskundigheid er met dit bezoek weer een stap in de goede richting is gezet.