04 oktober 2017

Volgende maand begint expositie 'La pureza del arte' (kunst als kans), een expositie over outsider art in Mexico waar vijf cliënten van Anders Bekeken Rotterdam aan meedoen.

Naast Anders Bekeken doen ook galerie Herenplaats, ViaKunst en galerie Niffo mee. Eind van deze maand zullen de werken met het vliegtuig richting Mexico gaan om daar gedurende drie maanden tijd in drie galeries te worden tentoongesteld.

Project Kunst als kans

Het project 'La pureza del arte' (kunst als kans) is opgericht door de Rotterdamse kunstenares Lia Bijnsdorp.
Zij woont al sinds jaren in Mexico en heeft eerder al uitwisselingsexposities georganiseerd tussen Rotterdamse en Mexicaanse kunstenaars.
Voor de expositie 'La pureza del Arte, una búsqueda del Arte Outsider' heeft zij in samenwerking met Pauline Scheurs, (curator van diverse evenementen in Rotterdam Charlois) ateliers waar mensen met een GGZ-achtergrond werken benaderd om mee te doen.
Dit vanuit de conclusie dat er in Mexico geen soortgelijke plekken bestaan waar mensen met een GGZ-achtergrond terecht kunnen maar er wel een behoefte is onder de Mexicanen.

Outsider art

De term 'outsider art' betekent zoiets als: kunstenaars die niet beïnvloed zijn door de heersende gedachte over kunst en geen tot weinig contact hebben met de reguliere kunstwereld.
Tijdens de expo zullen de kunstenaars een grote verscheidenheid aan stijlen en technieken laten zien waarbij ieders unieke manier van werken tot uiting komt.
De werken zullen aangevuld worden met werk van Mexicaanse kunstenaars, en ook zal er een randprogrammering zijn waarbij er meer verteld wordt over de werkwijze van de verschillende ateliers en verhalen van de kunstenaars achter de kunst.

Meer weten?

  • bekijk de facebookpagina van het project  'La pureza del Arte, una búsqueda del Arte Outsider'
  • naar de website van Atelier Anders Bekeken