Nieuws

Componence Asset List

06 april 2020

regulier_sheltersuit.jpg
Sheltersuit is een internationale organisatie die zich richt op de ondersteuning van dak- en thuislozen met een prachtige missie: omdat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient.

Ze ontwikkelden de Sheltersuit, een water- en winddichte jas die gemakkelijk tot slaapzak kan worden getransformeerd, als een kortetermijnoplossing voor een groot probleem. Het lost het daklozenprobleem niet op, maar voorkomt wel dat mensen op straat doodvriezen. Ook deze organisatie geloofd dat ieder mensenleven telt en daarom vinden zij dat iedereen recht heeft op deze kleine schuilplaats als ze die nodig hebben.

En dus bleven ook zij in deze tijd niet stilzitten en gingen ze op zoek naar een manier om te helpen!

Al gauw kwamen zij terecht bij Reakt en werden er gisterochtend 20 Sheltersuits door Bas Timmer van Scheltersuits officieel overhandigd aan onze Reakt-collega Tinneke Zonneveld. Ondanks het feit dat we proberen voor iedereen een passende slaapplaats te vinden, wil dat helaas niet altijd lukken. Op deze manier kunnen we de 20 daklozen die nu gebruikmaken van de inloop op de Helderseweg en wisselend overnachten bij dnoDoen, op straat of in parkeergarages in de stad toch een stukje extra bescherming bieden. Radio 1 en Alkmaar Centraal waren bij dit bijzondere moment aanwezig.

Zie hier het filmpje van Alkmaar Centraal: