Nieuws

Componence Asset List

21 augustus 2017

de+Grachtwacht.jpg
Al enige jaren maken deelnemers van ActiefTalent de grachten in Alkmaar vrij van drijfvuil. Tot grote tevredenheid van Alkmaarse ondernemers, maar ook van toeristen en de Alkmaarse burgers.

In de zomer worden de grachten druk bevaren door rondvaartboten, kleine gehuurde motorbootjes of mensen met kano’s of roeibootjes.

De werkzaamheden van de ActiefTalenters gingen ook niet ongezien aan de bestuurders voorbij. Toen er steeds vaker ook gezonken afval door hen werd geborgen (bijvoorbeeld fietsen) bleek het kleine vletje dat ActiefTalent gebruikte niet langer toereikend. Vanuit een bevriende relatie werd er een serieuze sloep aangeboden. Helemaal opgeknapt op de locatie van ActiefTalent door deelnemers werd deze boot gereed gemaakt voor het zwaardere werk.

Omdat de kosten van een buitenboordmotor hiervoor erg hoog waren, werd er een beroep gedaan op de gemeente Alkmaar hier een bijdrage in te leveren. Wethouder Nagengast benadrukte in zijn korte woordje bij de te waterlating van deze boot, dat hij graag een bijdrage heeft willen leveren, maar dat hij er dan wel op stond dat het een elektromotor zou worden.

Uiteindelijk nam de gemeente de volledige kosten hiervan voor haar rekening.

Op die manier kon Boorder & Koreman vanmiddag het “fluisterbootje” in de Alkmaarse gracht te water laten. Trots op hun nieuwe vaartuig gingen de ActiefTalenters direct aan de slag.