Atelier Anders Bekeken is een tweede thuis

Atelier Anders Bekeken is een tweede thuis

200x200+Reakt+Anders+bekeken+AB+7+hoofden+zwart+wit.jpg

'Ik kan bij Atelier Anders Bekeken zijn wie ik ben, voel me geaccepteerd, krijg complimenten, leer nieuwe mensen kennen en kan me creatief uiten.', zegt een vrouwelijke deelneemster (N.S.) van 31 jaar over Anders Bekeken.
Een kort interview over haar persoonlijke ervaringen.

 

Waarom ben je bij AB?

8/9 jaar geleden ben ik bij AB gekomen, daarna ben ik er een tijdje tussenuit geweest. 2/3 jaar geleden ben ik weer begonnen. Ik ging met mijn woonbegeleider bij GAIA natuurvoeding kijken, daar heb ik als vrijwilliger gewerkt en kwam ik met AB in contact. Ik weet nog dat ik toen tekeningen moest inleveren om te laten zien wat ik kon. Ik heb nu 5 dagdelen bij AB.

AB is een tweede thuis, ik kan zijn wie ik ben, voel me geaccepteerd, krijg complimenten, leer nieuwe mensen kennen en kan me creatief uiten. Ik leer met mensen omgaan. Het geeft me dagstructuur, wat vooral in slechte periodes helpt. Ik praat niet veel met mijn begeleider alleen, het contact met de anderen deelnemers vind ik net zo belangrijk.  AB geeft veiligheid; alles is oké, als het niet goed gaat dan hoeft het niet.

Wat geeft deelname aan AB jou? 

Het geeft me structuur, veiligheid, sociale contacten. Het is een leeromgeving voor me. Ik kan me ontwikkelen op verschillende gebieden. Ook kan ik sociale vaardigheden oefenen. Bij ontsporing word ik door de veiligheid van AB snel rustiger in mijn hoofd. AB is laagdrempelig; ik kan daar ook een bakkie doen zodat ik in beweging blijf en in een slechte periode toch het huis uit kom.

Wat als AB er niet zou zijn? 

Dan kan ik me minder creatief uiten, heb ik minder contact met gelijkgestemden. Ik zou meer gaan sporten, hoewel hier ook bezuinigd wordt. Ik zou meer thuiszitten en zou in een isolement terechtkomen.