Ervaringen met dagactivering

Mieke: “Door het werkproject waaraan ik deelneem heb ik meer stabiliteit in mijn leven gekregen. In het begin kostte het mij veel energie, maar later kreeg ik er juist energie door."

Aanleiding van dagactivering

Mieke belandde in 2007 door een burn-out in de psychiatrie. Enkele jaren later raakte zij kort na haar echtscheiding haar fulltime baan kwijt. Daardoor kwam zij in een neerwaartse spiraal terecht. Haar behandelaar adviseerde haar te kiezen voor dagactivering.

'Ik ervaar mijn dagdelen op het werkproject als mijn houvast'

"Op een gegeven moment ben ik er activiteiten naast gaan doen waar ik mijn ei meer in kwijt kon. Tot het mij allemaal weer wat teveel werd. In overleg met mijn begeleider besteed ik nu minder dagdelen aan het werkproject, waardoor ik in totaal niet meer dan 20 uur per week bezig ben. Dat is voor mij een gezonde balans.

Ik ervaar mijn dagdelen op het werkproject als mijn houvast. Ook als ik geestelijk erg moe ben door mijn andere activiteiten lukt het me dankzij het werkproject toch mijn structuur vast te houden.

Binnenkort ga ik samen met mijn begeleider kijken of ik hetzelfde kan voortzetten in mijn eigen omgeving. Hierbij valt te denken aan een wijk- en dienstcentrum."