Anders Bekeken; hoe creativiteit helpt in het herstel

Marloes: 'Schilderen bij Atelier Anders Bekeken geeft mij rust en regelmaat'

Marloes: 'Schilderen bij Atelier Anders Bekeken geeft mij rust en regelmaat'

'Mijn ziekte en opnames hadden me zo verschrikkelijk onderuitgehaald dat ik het gevoel had dat ik met mijzelf en het leven opnieuw moest leren omgaan', zegt Marloes* (41 jaar) van Anders Bekeken. 'Schilderen geeft mij rust en regelmaat.'

Het onverwachte overlijden van haar moeder had grote impact op haar. Marloes liet zichzelf zelfs opnemen bij de ggz. Ze zegt zelf: Ik moest op een pauzeknop drukken. Ik was zo verschrikkelijk onderuitgehaald dat ik het gevoel had dat ik met mijzelf en het leven opnieuw moest leren omgaan. Via de kliniek kwam ik in aanraking met Reakt en ook met Atelier Anders Bekeken. Daar ben ik gaan schilderen. Het bracht me rust en regelmaat.  Die rust van het schilderen gaf mij ook weer ruimte om mijzelf en mijn leven weer op de rit te krijgen. De begeleiders bij Anders Bekeken hebben snel door hoe ik me voel. Ik kan altijd terecht voor een gesprek onder vier ogen. Het is fijn dat ze naar me omkijken.

Atelier Anders Bekeken is voor Marloes meer dan schilderen alleen. Het is ook gezelligheid, contact met lotgenoten, het onder elkaar zijn en elkaar begrijpen zonder woorden, maar ook het hebben van structuur. Als Anders Bekeken er niet zou zijn, dan zou een deel van mijn vangnet wegvallen, zegt Marloes. Ik kan dan makkelijker geestelijk uit balans raken met alle gevolgen van dien.

[ Marloes is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bekend bij de redactie van de website]