Anders Bekeken; hoe creativiteit helpt in het herstel

Nadine: 'Atelier Anders Bekeken is een tweede thuis'

Nadine: 'Atelier Anders Bekeken is een tweede thuis'

'Ik kan bij Atelier Anders Bekeken zijn wie ik ben, voel me geaccepteerd, krijg complimenten, leer nieuwe mensen kennen en kan me creatief uiten.', zegt deelneemster Nadine (31 jaar).

Zo'n 8 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Anders Bekeken. Daarna ben ik er een tijdje tussenuit geweest, maar zo'n 3 jaar geleden bezocht ik Anders Bekeken weer.

Anders Bekeken is een tweede thuis, ik kan zijn wie ik ben, voel me geaccepteerd, krijg complimenten, leer nieuwe mensen kennen en kan me creatief uiten. Het is ook een leeromgeving voor me. Ik kan me ontwikkelen op verschillende gebieden, zoals met mijn sociale vaardigheden. Ik praat met mijn begeleider, maar het contact met de andere deelnemers vind ik net zo belangrijk. Het geeft me veiligheid en sociale contacten. Zonder Anders Bekeken zou ik meer thuiszitten en in een isolement terechtkomen.

De dagstructuur helpt mij, ook als ik slechte periodes heb. Ik voel me prettig en veilig bij Anders Bekeken. Als ik een mindere periode heb of ontspoor word ik door de veiligheid van Anders Bekeken snel rustiger in mijn hoofd. Ik kan er ook dingen doen in mijn tempo. Alles is oké, als het niet goed gaat, dan hoeft er ook niets. Dat weten geeft al rust.

Het is ook gezelig en laagdrempelig. Ik kom ook regelmatig alleen maar een bakkie doen. Het gaan naar de locatie van Anders Bekeken houdt me in beweging en het zorgt ervoor dat ik in een slechte periode toch het huis uit kom.