Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

kijk+op+de+wijk+2.jpg
01 september 2022

Reakt ontwikkelt ook strippenkaart voor jongeren

In Rotterdam heeft Reakt 3 strippenkaarten geïntroduceerd, speciaal bedoeld voor jongeren. Met zo’n Young Rotterdam strippenkaart kan een jongere bij geselecteerde bedrijven binnenstappen voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding.

Dit is een laagdrempelige manier meer te weten te komen over bedrijven of activiteiten in de eigen woonwijk. Zo ontstaan kansen en nieuwe ideeën bij jongeren voor dagbesteding of werk. Daarnaast vergroten ze ook hun sociale netwerk.

Na ieder bezoek aan een bedrijf krijgt de jongere een handtekening. Een volle kaart levert een attentie op. De strippenkaart is daarnaast voor Reakt een mooi middel om verder in gesprek te gaan met de jongere over zijn of haar toekomst en werk.

Een haast onmogelijke taak

Het vinden van een geschikte dagbesteding of een baan is voor jongeren die hersteld zijn (of nog in herstel zijn) van psychische problemen een haast onmogelijke taak. Enerzijds omdat de jongeren denken dat niemand zit te wachten op iemand met hun achtergrond, anderzijds omdat ze het solliciteren te hoog gegrepen vinden of te vaak zijn afgewezen voor een functie. Een strippenkaart kan daar verandering in brengen.  

Graag in gesprek

Reakt heeft in Rotterdam-Noord, West en Zuid bedrijven geselecteerd die graag met deze jongeren in gesprek komen. Misschien leidt zo’n gesprek wel tot een baan waarmee ze de gelegenheid krijgen zich verder te ontwikkelen en weer volop kunnen meedoen in de maatschappij. De jongere als ook het bedrijf zijn hierbij gebaat.

Groeiende belangstelling

Deze Young Rotterdam stippenkaarten zijn een vervolg op de strippenkaarten die Reakt al had voor volwassenen. Deze aanpak slaat zo goed aan dat er ondertussen al in een groeiend aantal gemeenten mee wordt gewerkt. Ook andere organisaties werken met de strippenkaarten van Reakt. Vanwege de groeiende belangstelling verwachten wij op korte termijn nog meer strippenkaarten.

Meer weten over Kijk op de Wijk?

Bekijk de verfilming door RTV Rijnmond en lees de ervaringsverhalen van cliënten die al eerder hebben meegedaan met Kijk op de Wijk!