Kijk op de Wijk

Kijk op de wijk

echt+erfgoed+klein+Kevin.png
Met de Kijk op de Wijk strippenkaart leer je activiteiten en organisaties in je eigen woonwijk kennen. Op deze manier werken we aan het vergroten van je sociale netwerk. Ook ontstaan er vaak nieuwe ideeën en kansen op het gebied van dagbesteding of werk.
We hebben nu in Rotterdam strippenkaarten speciaal voor jongeren.

Speciaal voor jongeren

Ook voor jongeren hebben we strippenkaarten met daarop organisaties en activiteiten die gericht zijn op deze leeftijdsgroep. Op dit moment hebben we in Rotterdam 3 strippenkaarten voor jongeren. Bekijk de strippenkaart voor
Young Rotterdam-Noord  -  Young Rotterdam-West  -  Young Rotterdam-Zuid    

Met de strippenkaart ben je van harte welkom bij de genoemde bedrijven. Zo krijg je snel een indruk van het bedrijf en wat ze doen. Misschien geeft zo'n bezoek je wel ideeën wat jij wilt en leuk vindt op het gebied van dagbesteding of werk.

Hoe werkt het?

Tijdens je traject bij Reakt heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan Kijk op de Wijk. Van je trajectbegeleider ontvang je dan de Kijk op de Wijk strippenkaart. Op deze strippenkaart staan allerlei interessante organisaties die bij jou in de wijk gehuisvest zijn. 

  • Stap 1: Neem contact op met de organisaties die op de strippenkaart staan en maak kennis.
  • Stap 2: Ontvang een stempel of handtekening met datum als bewijs van je bezoek.
  • Stap 3: Bezoek twee locaties naar eigen keuze. Neem als bewijs foldermateriaal mee of een naam met handtekening.
  • Stap 4: Neem bij een volle strippenkaart weer contact op met je begeleider bij Reakt en verzilver je kaart. 

Waarom deze strippenkaart?

Het doel van Kijk op de Wijk is het vergroten van het sociale netwerk, het verkleinen van drempels en het openen van nieuwe deuren tot dagbesteding en werk. Laatst ontdekte een cliënt bijvoorbeeld dat Huis van de Wijk, een van de deelnemende organisaties, ook computerlessen verzorgt. Hij was gelijk enthousiast en volgt nu iedere week de cursus.

Meer informatie? Stuur dan een mail of bel anders met Hans Gorissen van Reakt, 06 42 70 09 33.