Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

DJMM+Blijdorp+2024+849+x+424+%282%29.png
08 juli 2024

Durfjijmetmij neemt leden mee naar dierentuin

Een middag gratis naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Vele leden van Durf jij met mij hadden zich hiervoor aangemeld, maar uiteindelijk waren er veertig gelukkigen voor het evenement A Day at the Zoo. En die kwamen uit alle windstreken van Nederland. Sommigen hadden er zelfs een tocht van twee uur met de auto voor over.

Alleen cliënten van zorgorganisaties die zijn aangesloten bij Durfjijmetmij.nl konden zich aanmelden. Met activiteiten zoals deze wil het ontmoetingsplatform mensen met psychische issues met elkaar in contact brengen. Want voor hen lukt in het dagelijkse leven het opbouwen van een (nieuwe) kennissenkring minder makkelijk.

“Heb er een nieuw contact aan overgehouden.
Zeer leuke, educatieve activiteit. Een prachtige locatie.
Nogmaals, heb er een onvergetelijke dag aan overgehouden. “

reactie van een deelnemer

Verzamelen was bij de ingang aan de stadszijde van Blijdorp. “Spannend natuurlijk, want wie ga je daar treffen? We hadden begeleiders die onze leden konden opvangen en in groepjes gingen ze naar binnen.” vertelt Stéphanie Visser van Durf jij met mij. Samen een kop koffie of thee drinken met een grote punt gebak kwamen de gesprekken voorzichtig op gang. Met speciale vragenkaartjes werd het ijs onderling snel gebroken.

“Gewoon kunnen aanschuiven tijdens het koffie drinken was prettig.
Ik hoop zeker weer mee te kunnen doen.”

reactie van een deelnemer

Stel een vraag van een kletskaart aan een ander om snel en makkelijk met elkaar in gesprek te komen

Aansluitend kreeg de groepen een rondleiding door het Oceanium, en een kijkje achter de schermen, van een groep enthousiaste vrijwilligers. Dit waterwerelddeel bevat wel 7 miljoen liter zout water en heel veel dieren. En wist je dat de vergoeding voor de rondleiding wordt gebruikt voor het welzijn van de dieren en aan natuurbehoudsprojecten wordt besteed? Win-win!

Een kijkje achter de schermen van Oceanium

Na afloop van de rondleiding was iedereen vrij om het park zelf, eventueel met een durfjijmetmij-buddy, te bezichtigen.

Stéphanie kijkt tevreden terug op deze dag. “Het was een gezellige, ontspannen dag. Iedereen kreeg extra energie leek het wel. Dat nemen ze mooi mee naar huis.” Jammer genoeg kregen we op het laatste moment, met name van de vrouwelijke aanmeldingen, afzeggingen. “Misschien vinden zij het spannend om deel te nemen aan de evenementen. Dat vindt iedereen, maar wij zorgen ervoor dat iedereen op onze evenementen een leuke en gezellige tijd heeft. Want ook onze vrouwelijk leden geven aan op zoek te zijn naar nieuwe contacten en laat een Durfjijmetmij evenement nou een mooie gelegenheid zijn om deze te vinden!

“Wat heb ik een leuke dag gehad zeg,
goed geregeld allemaal!
Dus alle lof voor jullie!
Bedankt!”

reactie van een deelnemer

Uiteraard zijn er ook wat verbeterpunten. Deze nemen we mee bij het organiseren van een volgend evenement. Dat staat gepland in kwartaal 4. Meer informatie volgt!

Wil je het volgende Durfjijmetmij-evenement niet missen? Vraag na of check of jouw zorgorganisatie lid is van Durf jij met mij. Is dat het geval? Dan kun je je gratis aanmelden. Meld je daarnaast aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle volgende acties en evenementen. Of volg Durfjijmetmij.nl op één van de social media kanalen.
Ben je een zorgprofessional en heb je een goed idee voor een volgend evenement? Stuur een mail naar Durfjijmetmij@parnassia.nl. Enne, wijs je cliënt op Durf jij met mij én laat jouw organisatie lid worden van Durf jij met mij als dat nog niet het geval is.