Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

Kunstsokken+Reakt+849+X+424.jpg
01 juli 2024

Ze zijn te koop! Kunstwerken van cliënten op sokken

Kleurrijk. Expressief. Om mee gezien te worden. Zo zou je de kunstsokken kunnen noemen die nu te koop zijn. Bijzonder is dat deze 3 paar sokken gebaseerd zijn op ontwerpen van 3 deelnemers van Reakt.

Maar liefst 50 kunstwerken werden ingestuurd voor de ontwerpwedstrijd van Anders Bekeken en het bedrijf Kunstsokken. De jury selecteerde uiteindelijk 3 ontwerpen en die sokken zijn nu aan te trekken. Nadat je ze hebt aangeschaft natuurlijk.

Opbrengst & nieuw project 

Én nog een reden om de sokken te kopen; een groot deel van de winst van de verkoop van de sokken gaat naar een nieuw project van Reakt waarin ze jongeren gaan helpen hun creatieve kant te ontdekken als onderdeel van hun herstel.

Herstelacademie Jongvolwassenen

Dat nieuwe project is de Herstelacademie Jongvolwassenen (HAJV), het Zelfregie en Herstel Initiatief (ZHI) van Reakt. Dit is een plek waar jongvolwassenen tot 30 jaar terecht kunnen voor sociale contacten, gezonde leefstijl, sport, dagbesteding, begeleiding, preventie en educatie.

Met de opbrengst kan Anders Bekeken workshops aanbieden aan de Herstelacademie, danwel kan de Herstelacademie creatieve workshops doen van Anders Bekeken. Op die manier krijgen deelnemers van Anders Bekeken de kans hun skills als workshopdocent in te zetten.
Neem een kijkje op het instagram-account van HAJV en scan de qr-code onderop deze pagina.

Via hun kunst kunnen uiten

Anniek Vetter, begeleider Anders Bekeken in Den Haag, vertelt dat het zich kunnen uiten via hun kunst belangrijk is voor de deelnemers. Het geeft ze voldoening. Ze kunnen ze met anderen, hun omgeving, praten over hun werk, krijgen feedback en daar halen ze veel voldoening uit.

Een werk van Tim Duncan is op de sokken weergegeven. Kijk en luister (vanaf 2.30 min) naar het verhaal van Tim Duncan en de boodschap die hij wil overbrengen met zijn kunstwerk. Even iets naar beneden scrollen op die pagina.