Kunstzinnige activiteiten: Anders Bekeken

Kunstzinnige activiteiten: Anders Bekeken

200x200+Reakt+Anders+bekeken+AB+1+hoofden.jpg

Anders Bekeken is een kunstproject van Reakt voor mensen met een psychiatrische en/of psycho-sociale problematiek.

Deelnemende kunstenaars werken in ons atelier en worden daarin begeleid door een kunstenaar.

Een positief gevoel na een bezoek aan Anders Bekeken

Veel mensen met psychische problemen hebben een negatief zelfbeeld. Als ze bij ons leren schilderen dan kan dat een positief gevoel geven; ze zien dat ze iets wél goed kunnen. Zeker als hun werk tentoongesteld wordt en ze hun familie en vrienden uitnodigen om te komen kijken, dan zie je de mensen groeien. Dat is een belangrijk doel van Anders Bekeken.

Doel

Een belangrijk doel van Anders Bekeken is het leveren van een bijdrage aan de maatschappelijke integratie van mensen met een psychische handicap en het bevorderen van de erkenning van de kunst die door hen wordt gemaakt. Daarom hangen er veel schilderijen in de klinieken, in medische centra en bij bedrijven in de regio.

Naast het schilderen, genieten de meeste mensen van de rustige en gemoedelijke sfeer bij Anders Bekeken, waarin iedereen serieus bezig is met zijn of haar werk. Mensen voelen zich serieus genomen. Ze zitten niet op een hobbyclubje; nee, ze hebben schilderles in een echt atelier. Dit geeft
onze mensen weer een doel om hun bed uit te komen, een dagelijks ritme, ze leren afspraken na te komen, sociale contacten aan te gaan en om te functioneren in een groep.

Meer informatie

Het werk dat in ons atelier wordt gemaakt, exposeren we een aantal keren per jaar. Anders Bekeken is gevestigd in Castricum, Den Haag, Gouda, Purmerend en Rotterdam. Lees meer over de verschillende vestigingen van Anders Bekeken op de website: www.anders-bekeken.nl

Praktijkverhalen

Vijf deelnemers van Anders Bekeken vertellen hun persoonlijke ervaring bij Anders Bekeken:

Zonder Atelier Anders bekeken kom ik nergens meer

Schilderen bij Atelier Anders Bekeken geeft mij rust en regelmaat

Bij Anders Bekeken kan ik mezelf zijn

Atelier Anders Bekeken heeft een signaalfunctie

Atelier Anders Bekeken is een tweede thuis