Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

boks+849.jpg
10 november 2023

Sportieve Dag van de Mantelzorg samen met familie en naasten!

Op de Dag van de Mantelzorg  op 10 november ontdekken we samen met familie en naasten de waarde van sport.

Onze collega Martin de Jong, coördinator van het Domein Sport binnen Reakt, heeft onlangs met succes de cursus "Familieambassadeur" afgerond, wat heeft geleid tot een inspirerend initiatief. In het kader van de Dag van de Mantelzorg op 10 november stellen we op woensdag 8 november, donderdag 9 november en vrijdag 10 november onze inlooplessen open voor familieleden, vrienden, buren, woonbegeleiders en andere dierbaren van onze cliënten. Iedereen die betrokken is bij onze cliënten kan dan ons uitgebreide sportaanbod ervaren en wellicht zelf geïnspireerd raken om deel te nemen.

Het doel van deze speciale dagen is om niet alleen onze sportieve prestaties te tonen en hoe sport bijdraagt aan het herstel, maar ook om een positieve invloed uit te oefenen op de mensen in de omgeving. We geloven dat dit initiatief anderen kan motiveren om actiever te worden, zelfs op dagen dat de motivatie ontbreekt of wanneer het wat minder gaat.

‘’Deelnemers zijn vaak heel trots op wat ze doen bij de sport. Met het openen van onze sportdeuren willen we de deelnemers de kans geven om het sporten te laten zien aan familie en naasten en samen met hun plezier te maken. Daarnaast kunnen wij in onze lessen laten zien hoe belangrijk en leuk sport kan zijn tijdens het herstel van de cliënten.’’, aldus Martin de Jong.

Het programma van onze sportieve dagen

  • Castricum: Fitness.
  • Rotterdam Rijnmond: Fitness.
  • Rotterdam Poortugaal: Fitness, Voetbal, Boksen Aikido.
  • Den Haag Albedastraat en Platinaweg: Fitness, Badminton, Volleybal, Boksen en Voetbal.
  • Voorburg: Zwemmen en Fitness.

De Dag van de Mantelzorg 

De dag van de Mantelzorg is een jaarlijks terugkerende gelegenheid om waardering te tonen voor mantelzorgers en hun onschatbare bijdrage aan onze samenleving. Mantelzorgers zijn de stille helden die onvoorwaardelijke zorg en ondersteuning bieden aan hun geliefden, vrienden en buren in tijden van ziekte of behoefte. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan deze dag, omdat het een kans biedt om de last van mantelzorgers te verlichten en stil te staan bij hun inzet.

We werken graag samen met familie en naasten

Familie en naasten zijn in het leven van cliënten in veel gevallen het steunsysteem en daarom is het voor de cliënt en de begeleiders van Reakt zeer belangrijk om samen te werken. Familie en naasten zijn altijd van harte welkom voor een kop koffie en een luisterend oor of om een keer mee te doen met een activiteit. Lees verder.

Laten we samen sportieve dagen creëren die ons dichter bij elkaar brengen in een sfeer van liefde, zorg en beweging!

Meer informatie

Wil jij of ken je iemand die meer in beweging wil komen? Neem contact op met Martin de Jong van Reakt.