Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

Ridder+Jeroen+combi+849+x+424.jpg
10 mei 2023

Ridder Jeroen

Wat doe je als de burgemeester van Purmerend bij je thuis aanbelt om te vertellen dat het de koning had behaagd om hem Ridder in de Orde van Oranje-Nassau te maken? Stamelen, verbaasd zijn en daarna de burgemeester binnen vragen. Dit overkwam onze deelnemer Jeroen.

Rhönrad

Hij zet zich al meer dan 20 jaar in voor de rhönrad sport. Dit is een toestel dat binnen de gymnastieksport wordt gebruikt. Het bestaat uit twee hoepels die met elkaar verbonden zijn door middel van zes dwarsspijlen. Er zijn 2 handgrepen en 2 voetsteunen. Met dit toestel kunnen allerlei gymnastische oefeningen uitgevoerd worden. Hoewel relatief onbekend is het rhönradturnen een volwaardige internationale wedstrijdsport, naast andere gymnastische disciplines zoals onder meer het toestelturnen, ritmische gymnastiek en trampolinespringen.

EK, WK, trainen en kennis overdragen

Jeroen heeft zelf deze sport op hoog niveau beoefend en heeft deelgenomen aan EK en WK. Nu draagt hij al jaren zijn kennis, nationaal en internationaal, over aan nieuwe generaties. Zo heeft hij (mede) aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de Rhönrad Oefenstof Leerlijn (ROL), waardoor beoefenaars stapsgewijs het rhönradturnen onder de knie konden krijgen. Ook heeft hij bijvoorbeeld de nationale selectie rhönradturnen opgezet en training gegeven. Zo was hij in 2013 en 2022 één van de WK-trainers van de Nederlandse delegatie.

Samengevat: dankzij al zijn inspanningen, doorzettingsvermogen en enthousiasme heeft het rhönradturnen in Nederland zich sterk ontwikkeld en kan Nederland zich inmiddels met de wereldtop meten.

Op de receptie was Jeroen nog steeds verbaasd, trots en licht geëmotioneerd door deze onderscheiding. En vertelde hij dat zonder de steun van Reakt, dit de afgelopen jaren niet gekund had en dat hij door die steun zijn liefde voor zijn sport kon blijven uitdragen.

Wij zijn dan ook super trots op Jeroen, die voortaan door het leven gaat als Ridder Jeroen.