Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

849+424+limoande.jpg
23 juni 2023

Reakt en de Gooilandsingel in beweging tijdens feestelijke opening

Vrijdag is de vernieuwde Gooilandsingel in Rotterdam feestelijk geopend. Met bomen, nieuw straatwerk én een spetterend waterplein, is deze buurt getransformeerd tot een bruisende ontmoetingsplek. Naast vele optredens, een kledingmarktje en sportactiviteiten, waren ook de deelnemers van Reakt aan het werk.

Om 11.30 uur verrichtte wethouder Vincent Karremans, samen met dichter Derek Otte, de officiële opening van de Gooilandsingel. Maar dat was slechts het begin! Gedurende de hele dag werden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Een limonadebar

De deelnemers van Reakt waren in volle actie. Ze openden een limonadebar waar ze iedereen voorzagen van verfrissende drankjes. Een andere groep van Reakt liep rond met prikkers om plastic en vuil van de straat te verwijderen, iets wat ze maar liefst twee keer per week doen. Het doel van Reakt was vandaag duidelijk: gezien worden en het stigma rondom hun deelnemers wegnemen.

Prikken

"Echt, elke week doe ik dit prikken, wel twee keer per week," zegt een enthousiaste deelnemer. "Het geeft structuur aan mijn leven en ik heb contact met mensen uit de buurt." Hij loopt trots rond met zijn groene hesje en prikker, en ontvangt waardering van de mensen om hem heen. Op het podium staat de gerenommeerde dichter Derek Otte een prachtig gedicht voor te dragen, dat de emoties en het enthousiasme van deze bijzondere gelegenheid weerspiegelt.

Vooroordelen en stigma

De opening van de Gooilandsingel markeert niet alleen een fysieke transformatie van de buurt, maar ook een sociale verandering door deze nieuwe ontmoetingsplek. Reakt en haar deelnemers hebben laten zien dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan de gemeenschap en dat ze sterk staan in het bestrijden van vooroordelen en stigma.