Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

Stadsdeelvoorzitter+bij+Pluk+849+x+424.jpg
21 september 2023

Ontdek je plekje

Corinne den Heijer is nog niet zo lang stadsdeeldirecteur Loosduinen in Den Haag. Pluk! nodigde haar uit om eens nader kennis te maken met elkaar en zo ook meer te kunnen vertellen over Pluk! zelf en haar maatschappelijke betekenis voor de inwoners van Loosduinen.

Ietwat verbaasd keek ze om zich heen. De stadsdeeldirecteur kende dit pareltje van Loosduinen nog niet. Ze kreeg een uitgebreide rondleiding waarbij stil werd gestaan bij de natuur en de mensen. Daar draait het om bij Pluk! Het is een plek waar de mens centraal staat. Pluk! is in de eerste plaats een zorgboerderij met wat kinderfaciliteiten. Kwetsbare mensen werken hier aan hun herstel. Dat doen ze in de heemtuin, het voedselbos, of door het verzorgen van dieren. Even geen maatschappelijke hektiek. Door die rust kunnen ze stappen zetten in hun herstel. Het buiten werken, bezig zijn met planten en dieren heeft een helende invloed. Dit wordt ook wel de groene ggz genoemd.

Ook ‘de buurt’ komt gezellig langs, al dan niet met kleine kinderen, om een kopje koffie of thee te drinken, terwijl de kinderen in de zandbak spelen, bij de dieren kijken of bessen plukken. Bij Pluk! voelt de stad ineens ver weg. Zo heeft Pluk! voor iedereen wat te bieden. 

Mevrouw Den Heijer stelde vele vragen die 'gids' Frans vol met passie beantwoordde. Al pratende deed ze ons nog ideeën aan de hand en deelde contacten. Op de fiets verliet ze Pluk! weer, inclusief een uitnodiging om met het hele stadsdeelbestuur nog eens langs te komen.