Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

regenboogauto+749+424.png
27 mei 2022

Met de regenboogauto de weg op

Bij een kleurrijke, inclusieve organisatie hoort een kleurrijke auto. Reakt regio Haaglanden heeft daarom sinds kort een regenboog auto. Met de auto wilt Reakt zich als positieve en inclusieve organisatie op de snelweg tonen.

“We zijn super blij dat we sinds kort gebruik kunnen maken van deze regenboogauto. De zon zou er spontaan van gaan schijnen", zegt Diana van Weersch, leidinggevende bedrijfsvoering bij Reakt. “Het is een eyecatcher die een glimlach op vele gezichten brengt en sluit naadloos aan bij ons doel om ons als inclusieve organisatie te laten zien. De auto kan gebruikt worden door collega’s en is ook inzetbaar als promo-middel bij activiteiten. Als er niet mee gereden wordt, dan staat hij te shinen op het terrein van de Monsterseweg.”

Naar een idee van een collega

Het idee is bedacht door een collega van Diana: “De collega zag een zelfde soort auto van de Post NL en vroeg of dit niet leuk voor ons was. Ik heb de vraag doorgezet naar directie en bestuur en kreeg een positief antwoord. Het is dus echt bottum up ontstaan.’

De organisatie inspireren

Diana gelooft niet dat het hele wagenpark er zo uit zal gaan zien, maar wie weet dat het de rest van de organisatie inspireert: “Wij willen ons positief laten zien. Het zou geweldig zijn als alle directies een aantal auto’s in regenboogkleuren zouden krijgen. Binnen Reakt gaan we nog kijken of er ook een Noord-Hollandse en Rotterdamse variant kan komen.”

PG inclusief

Parnassia Groep wil een werkomgeving bieden waar iedereen meedoet en niemand wordt uitgesloten. De regenboogauto is een van de vele acties die binnen Parnassia Groep plaats vinden om aan deze inclusieve ambitie te voldoen. Lees meer over Parnassia Groep als inclusieve organisatie.