Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

kunst+849.jpg
08 december 2023

Kleurrijk Kunstboekenproject van Reakt Schittert in Outsider Art Galerie

Vanaf zaterdag 16 december 2023 tot en met zaterdag 2 maart 2024 presenteert Outsider Art Galerie in H’ART Museum de tentoonstelling ‘Je tikt er tegen en het zingt’.

In 2020 gaf voormalig voorzitter raad van bestuur Stephan Valk het startschot voor een kunstboekenproject in de ggz en de vruchten hiervan zijn nu te bewonderen. Onder begeleiding van kunstenaar en collega Anthony Blokdijk zijn er maar liefst elf boeken ontstaan, elk met zijn eigen unieke verhaal. Van schilders tot dichters, van fotografen tot multitalenten met een ggz-achtergrond – de diversiteit spat van de pagina's! Binnen enkele maanden verschijnen er nog drie boeken.

Laat je betoveren door de tentoonstelling 'Je tikt er tegen en het zingt', waar niet alleen de kunstboeken, maar ook het autonome werk van deze creatieve geesten schittert.

Maak kennis met de kunstenaars

Ontmoet bijvoorbeeld F. van Abeelen, die ons meeneemt naar zijn onderduikadres tijdens de Tweede Wereldoorlog door middel van herhaalde tekeningen. Of laat je inspireren door de chaotisch creatieve wereld van Anthony Blokdijk, die zijn uitgebreide CV als kunstenaar en kunstorganisator inzet om kunst en boeken te verenigen.

Andere kunstenaars, zoals Timothy Duncan, Raphaël Ranôt Heckman, Marleen Hagenaar en vele anderen, brengen hun eigen unieke perspectief en kunstvormen naar voren. Ontdek de elektronische klanken van Refja, de paardenpracht van Marleen Hagenaar, en de muzikale poëzie van Tino van Leeuwen.

Het succesverhaal van Martijn Sluijter diende als inspiratie voor dit kunstboekenproject. Zijn reis van een enkel gedicht naar drie gepubliceerde dichtbundels is het levende bewijs van de transformerende kracht van kunst.

Wil jij deze tentoonstelling zien?

Vanaf zaterdag 16 december 2023 tot en met zaterdag 2 maart 2024 krijgen de veertien getalenteerde kunstenaars een welverdiend podium in de Outsider Art Galerie, Neederlandiaplein 7 in Amsterdam.

Openingsprogramma 16/12

  • 15:00 uur: Inloop
  • 15:15 -15:30 uur: Openingswoord door Elvira van Eijl, curator Art Brut Biënnale
  • 15:45 -16:15 uur: Voordracht uit eigen werk door Tino van Leeuwen en Louis V.
  • 18:00 uur: Einde

Adres

  • Outsider Art Galerie in H'ART Museum
    Neerlandiaplein 7, Amsterdam

Voor meer informatie over de boeken en de kunstenaars, kun je terecht op https://reaktbooks.blogspot.com/