Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

LinkedIn+-+Zie+Je+Mij+docu.png
26 oktober 2023

Kijktip: Zie Je Mij (Documentaire)

"Zie Je Mij" vertelt het hartverscheurende verhaal van Syb. Een 18-jarige dakloze jongen uit Alkmaar die vecht om zijn verslaving en mentale gezondheidsproblemen te overwinnen, terwijl hij worstelt met huisvesting, onzekerheid en financiële problemen. Syb is cliënt bij Brijder Jeugd en komt regelmatig bij de Reakt locatie De Pitstop, een jongereninloop in Alkmaar. 

De mini-documentaire geeft een zeldzame inkijk in het leven van Syb, en hoe hij elke dag de strijd aan gaat met zijn problemen. Maar vooral hoe dapper en vastberaden hij is om zijn situatie te verbeteren. Het laat zien hoe dakloze jongeren elke dag moeten vechten om te overleven en hoeveel moed het kost om een betere toekomst te bouwen.

Pitstop

De Pitstop van Reakt is een belangrijke plek in het verhaal van Syb. Deze plek in Alkmaar biedt een warm welkom aan kwetsbare jongeren en jongvolwassenen die vastlopen op één of meerdere gebieden. Er is een fijne huiskamer waar het gezellig is en waar je zonder afspraak of aanmelding kunt binnenlopen. Iedereen krijgt de ruimte om zichzelf te zijn. Van deze plek maakt Syb veel gebruik, ook in de tijd dat hij wacht voor zijn opname in de Jeugdkliniek Mistral van Brijder en vervolg behandeling bij Brijder Jeugd.

Wij zijn trots op Syb en hoe moedig hij is om zichzelf te laten zien en zijn worsteling durft te delen.

Bekijk de mini docu via de website van NPO START