Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

Strippenkaarten+849+x+424.jpg
06 februari 2024

5 jaar Kijk op de Wijk: om weer mee te doen aan de maatschappij

Van Rotterdam tot Zaandam, van Oudewater tot Schoonhoven. In 10 steden en binnen Rotterdam zelfs in 13 wijken wordt er gewerkt met de Kijk op de Wijk strippenkaart. Met deze strippenkaart leert iemand activiteiten en organisaties in je eigen woonwijk kennen. Op deze manier werken we aan het vergroten van iemands sociale netwerk. Ook ontstaan er vaak nieuwe ideeën en kansen op het gebied van dagbesteding of werk. Kijk op de Wijk bestaat 5 jaar.

“Het principe is heel eenvoudig. Op de strippenkaart staan een adressen van organisaties die graag iemand dat extra zetje in de rug willen geven. Ze nemen de tijd om iemand meer te vertellen over de organisatie, werkzaamheden en eventueel rond te leiden. Misschien wil iemand vrijwilligerswerk gaan doen of is het een opstap naar een betaalde baan. Een bezoek aan die locaties levert een stempel op en bij een volle kaart een leuke verrassing. Mensen worden geprikkeld en gestimuleerd en dat helpt ze om weer een volgende stap te zetten in hun herstel en participatie in samenleving.” aldus Hans Gorissen, initiatiefnemer van deze Kijk op de Wijk strippenkaarten.  

In 2017 bescheiden begonnen in Rotterdam en ondertussen werken meer dan 25 wijken succesvol met hun strippenkaarten. Het is onze missie om mensen met een psychiatrische aandoening, verslaving- of forensische problematiek, zoveel mogelijk te laten profiteren van het leven in de vorm van normale omgangsvormen, een zinvolle dagbesteding en sociale contacten. Dit moet laagdrempelig, praktisch en kosteloos worden georganiseerd. Met de strippenkaarten kan dit heel eenvoudig georganiseerd worden. Wij zorgen, met lokale partners, voor bedrijven op de strippenkaart.

Lees waar Kijk op de Wijk actief is.