Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

IMG_0411+849.jpg
12 januari 2024

Graffiti workshop verbindt jongeren en prikkelt de fantasie

Onlangs stond teambuilding en creativiteit centraal tijdens een graffiti workshop georganiseerd door Andre van Duin en Marc Tjin van Reakt. Andre, ervaringswerker en graffiti-kunstenaar, deelt zijn passie voor het vak en vertelt over het belang van de workshop, die deel uitmaakt van het Follow Your Dreams-project dat jongeren helpt hun talenten en dromen te ontdekken.

"Het project is bedoeld voor jongeren die uitvallen en weer de weg naar boven willen vinden," aldus Andre, die samen met Marc de workshop ook begeleidt. “De deelnemers zijn jongvolwassenen vanuit het GGZ JVT-team van Parnassia, Middin, Brijder, en jongeren die vastlopen en in beeld komen bij de gemeente. Het project draait al enkele jaren en wordt gesubsidieerd door de gemeente.”

Verbinding

Tijdens de workshop deelt Andre zijn eigen ervaring met graffiti en benadrukt hij hoe het je kan helpen. “Als je graffiti klaar is ben je trots op wat je hebt gemaakt. Anderen kunnen er naar kijken en geven hun mening. Dit zorgt voor verbinding met anderen en het is ook een sociaal gebeuren waar je mensen ontmoet en je passie kan delen met anderen.”

Het horen van de knikker

“We geven tijdens de workshop praktische instructies over het gebruik van spuitbussen, inclusief het belang van schudden tot het horen van de knikker voor een goede verfmenging. Deelnemers leren over de opbouw van graffiti, het inkleuren, het toevoegen van de achtergrond en het plaatsen van de out-lines als laatste stap om verstopping van het spuitmondje te voorkomen. We brengen kaders op de muur aan door een schets, die de deelnemers naar eigen inzicht en fantasie konden invullen. Ze mochten zelf de kleuren kiezen en kregen twee letters om in te vullen.”

Follow Your Dreams

De graffiti workshop wordt elke 6 maanden herhaalt en maakt deel uit van het bredere project 'Follow Your Dreams', dat jongeren ondersteunt bij het ontdekken van hun talenten en dromen. "Wij ondersteunen de jongeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze krijgen gratis coaching en kunnen bijvoorbeeld meelopen bij bedrijven. Maar ze kunnen ook een nlp-cursus volgen of dus hun creatieve kant ontdekken via graffiti”, aldus Andre. 

Wil je meer info over Follow Your Dreams of ken je een client die creatief is of het leuk lijkt om mee te doen aan een graffti-workshop of het Follow Your Dreams project? Neem contact op met Andre of Marc.