Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

IMG_9038+280.jpg
26 september 2023

Geslaagde Burendag op de Nesserdijk: Buurtbewoners verwelkomd met open armen

Na een grondige voorbereiding samen met de deelnemers, was het afgelopen vrijdag eindelijk zover: Burendag bij WAC Nesserdijk. Van 11.00 tot 15.00 uur werden alle buurtbewoners van harte welkom geheten. "Ik woon al 30 jaar in de Esch, maar wist niet dat jullie dit hier deden."

 “Zodra ze ons terrein betraden, werden de buren vriendelijk ontvangen door een enthousiaste deelnemer”, vertelt herstelcoach Wendy Smits. “Tijdens de rondleiding vertelde de deelnemer over onze activiteiten, de geschiedenis en de betekenis van onze afdeling voor de buurt. Daarna ging de tocht met de club mensen langs de productieruimtes.”

Zelfverbouwde groenten

“In één van deze ruimtes konden de buren samen met de deelnemers bordspelletjes te spelen, terwijl in een andere hoek een kraampje klaarstond met verse aardappelen, bieten, pompoenen, azijn, verse kruiden en tal van andere zelfverbouwde groenten uit de Petrituin.” Daarna ging de rondleiding verder langs de moestuinen, fietsen- en houtwerkplaats voordat deze eindigde in de keuken. “Hier werden de gasten verwend met zelfgemaakte linzensoep en heerlijke zelfgebakken appeltaart als dessert.”

PostNL-punt

Maar er was meer dan alleen de gebruikelijke festiviteiten. “We hadden een speciaal moment toegevoegd waarbij we samen met de deelnemers en buurtbewoners de officiële opening van ons PostNL-punt vierden! Dit betekent dat iedereen in de buurt voortaan zijn pakketjes bij ons kan ophalen en retourneren, wat ongetwijfeld goed nieuws is voor de buurtbewoners”, aldus Wendy. 

Positieve reacties

“We kijken terug op een buitengewoon geslaagde dag en vonden het erg leuk om onze buren te mogen verwelkomen. De positieve reacties van onze buren hebben onze dag nog specialer gemaakt.”

De reacties:

  • ‘’Ik woon 30 jaar in de Esch maar wist niet dat jullie dit hier deden.’’
  • ‘’Jullie doen mooi werk op deze mooie plek.’’
  • “Na al die jaren vind ik het leuk om te zien wat jullie hier doen.’’
  • ‘’Na de uitnodiging heb ik even op internet gekeken wat jullie doen, ik was zo benieuwd.’’
  • ‘’Leuk dat ik hier nu vaker langs kan komen voor mijn pakketjes.’’
  • ‘’Bedankt voor de leuke rondleiding, zo hebben we een beter beeld van wat jullie hier doen. "'
“Onze cliënten waren trots om dit aan de buurt te kunnen laten zien. Namens iedereen van de Nesserdijk kijken we alvast uit naar volgend jaar!”