Reakt paginakop algemeen

Componence Asset List

3+keer+prijs+1200+x+628.jpg
16 november 2023

Drie keer prijs voor Reakt

Maar liefst 3 prijzen in de wacht gesleept bij de PG-Prijs! Het Haags Steun Systeem won de derde prijs, Jumpstart Records werd bekroond als beste prestatie beter herstel, en ons opruimproject ontving een welverdiende aanmoedigingsprijs.

Weer actief kunnen deelnemen

Via het Haags Steun Systeem worden cliënten geholpen in hun herstel. Zij weten welke organisaties, initiatieven en regelingen er zijn om iemand te helpen bij het zetten van die eerste stap of het geven van dat duwtje in de rug. Dankzij een heel groot netwerk en goede contacten helpt het Haags Steun Systeem mensen weer op weg zodat ze actief kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Die extra boost die nodig is

Muzikale dromen worden werkelijkheid bij Jumpstart Records. Door die dromen is de intrinsieke motivatie van mensen met een psychische uitdaging hoger en worden benodigde competenties sneller en effectiever eigen gemaakt. Deelnemers ontwikkelen hun eigen ontwikkelpad en ontvangen zij hulp en begeleiding waar nodig. Jumpstart geeft deze persoonlijke dromen een extra boost. 

Opruimen is een kunst

Doordat mensen (met problemen) spullen gaan verzamelen, ontstaat er op den duur een onleefbare situatie. Maar dan zijn er de gecertificeerde opruimcoaches van Reakt. Zij begrijpen dat er een verhaal achter de verzamelproblematiek zit. Daarom bieden de opruimcoaches ook emotionele ondersteuning en begeleiding bij het maken van keuzes. Zo behoudt de cliënt zijn waardigheid en krijgt een opgeruimd huis terug.

PG-Prijs

Dit is een twee jaarlijkse interne competitie binnen Parnassia Groep (waar Reakt deel van uitmaakt) waarin afdelingen gevraagd wordt hun beste idee te presenteren aan een jury. Dit keer waren er 33 inzendingen. Het idee achter de prijs is dat andere afdelingen deze ideeën, waar mogelijk, ook gaan toepassen waardoor we deze innovaties kunnne toepassen in de zorg. De cliënt profiteert daarvan.