Reakt Purmerend Nijverheidsweg

Reakt Purmerend Nijverheidsweg

Over ons

Psychische problemen, verslaving, burn-out, een justitieel verleden of een sociaal isolement. Hoe krijg je wonen, werken of sociale contacten weer op de rit? Wij helpen je graag. Op onze locatie staan enthousiaste begeleiders klaar om je te ondersteunen met een persoonlijk plan.


Wat bieden we op de Nijverheidsweg:

Werkzaamheden voor deelnemers/cliënten:

 • Productiewerk: Op een laagdrempelige manier weer een arbeidsritme opbouwen! Dat kan bij de productiegroep. Inpakken, etiketten vouwen, etiketten stokken en bundelen. Het werk is afwisselend en voor iedereen te doen.
 • Barwerkzaamheden: Je voorziet de cliënten en gasten van koffie en thee, doet schoonmaakwerkzaamheden in de keuken, vult alle spullen aan en doet de afwas. Met een kassa werken is onderdeel van de werkzaamheden.
 • Keukenwerkzaamheden: Je maakt op een hygiënische manier de voorbereidingen voor de lunch en tijdens de lunch maak je de broodjes, serveer je de soep uit, etc. Schoonmaken van de keuken en afwassen hoort er uiteraard ook bij. Ook met een kassa werken is een onderdeel van de werkzaamheden.
 • Receptie werkzaamheden: Telefoon opnemen, doorverbinden, boodschappen aannemen en lichte administratieve taken zijn hier de werkzaamheden.

Dagbestedingsactiviteiten:

 • Sportactiviteiten: badmintonnen, zwemmen, ontspanningsoefeningen, conditiecircuit, stoelengym, cognitieve fitness. Deze sportactiviteiten kunt u onder begeleiding van een sportagoog bij ons doen.
 • Cursussen/trainingen: sociale vaardigheden, budgetteren, persoonlijke oriëntatie, persoonlijke effectiviteit, Zicht op herstel en Wrap (Wellness Recovery Action Plan)
 • Zingeving: levensvragen worden hier besproken vanuit filosofisch, religieus, spiritueel en creatief perspectief. Om elkaar te ontmoeten, gedachten en gevoelens uit te wisselen.
 • Muziekgroep: gezellig samen zingen en muziek maken. En soms een optreden bij Reakt voor de andere cliënten.
 • Mindfulness: Dit is geschikt voor mensen die samen willen oefenen of die laagdrempelig willen kennismaken met Mindfulness. Het is geen voorwaarde om al Mindfulness gedaan te hebben, en als je al wel Mindfulness hebt geleerd dan is deze groep geschikt om wat je geleerd hebt met regelmaat in de praktijk te brengen en uit te wisselen.
 • Handwerkgroep: Leren breien, haken, borduren of met de naaimachine leren omgaan.

Individuele begeleiding

 • Trajectbegeleiding: individuele begeleiding bij sociale contacten, wonen, werken en financiën.
 • Jobcoaching: Mensen die via het UWV een uitkering ontvangen kunnen bij jobcoaching ondersteuning krijgen, bij het vinden van werk.

Anders Bekeken /KunstWerkt!

Anders Bekeken werkt in Purmerend onder de naam KunstWerkt!. We bieden creatieve activiteiten voor beginners en gevorderden. KunstWerkt! biedt veiligheid waar nodig, en uitdaging waar mogelijk. Het is een samenwerking tussen Reakt en Cultuurhuis Wherelant.

Wat is hier te doen?

Op vier verschillende niveaus kunnen deelnemers lessen en activiteiten volgen:

 1. Het basisatelier binnen Reakt zelf, op onze eigen locatie. De activiteitenbegeleider van Reakt geeft les in diverse creatieve technieken en begeleidt creatieve activiteiten in ons eigen atelier.
 2. De Inloopateliers: deelnemers krijgen les op Wherelant van kunstdocenten van Wherelant. Daarnaast wordt de groep begeleid door onze eigen activiteitenbegeleider, zodat er ook aandacht is voor eventuele psychische klachten of problemen. De inloopateliers bieden een heel breed aanbod: etsen, keramiek, glas in lood, theater, schilderen, beeldhouwen.
 3. Voor gevorderden is er het Coachingsatelier. Dit is een tweejarig kunsteducatief leer- werkproject voor mensen die óf zelfstandig door willen met beeldende kunst óf willen re-integreren naar arbeid of vrijwilligerswerk. In deze twee jaar werkt iedere deelnemer aan een eigen kunstproject.
 4. Kunst Zonder Label is een deelnemersinitiatief voortgekomen uit KunstWerkt! en organiseert, onafhankelijk van reguliere organisaties, ondersteuning voor mensen die zich creatief en kunstzinnig willen ontwikkelen. Deze groep werkt zelfstandig en staat los van Reakt.

Neem voor meer informatie contact op met onze collega’s op de locatie.

Reakt Purmerend Nijverheidsweg

Adres

Nijverheidsweg 14
1442 MP Purmerend
088 357 78 80

Openingstijden

Maandag: - 16:30 uur
Dinsdag: - 16:30 uur
Woensdag: - 16:30 uur
Donderdag: - 16:30 uur
Vrijdag: - 16:30 uur

Wat bieden we hier