Reakt Purmerend Nijverheidsweg

Reakt Purmerend Nijverheidsweg

Over ons

Psychische problemen, verslaving, burn-out, een justitieel verleden of een sociaal isolement. Hoe krijg je wonen, werken of sociale contacten weer op de rit? Wij helpen je graag. Op onze locatie staan enthousiaste begeleiders klaar om je te ondersteunen met een persoonlijk plan.


Wat bieden we op de Nijverheidsweg:

Werkzaamheden voor deelnemers/cliënten:

 • Productiewerk: Op een laagdrempelige manier weer een arbeidsritme opbouwen! Dat kan bij de productiegroep. Inpakken, etiketten vouwen, etiketten stokken en bundelen. Het werk is afwisselend en voor iedereen te doen.
 • Barwerkzaamheden: Je voorziet de cliënten en gasten van koffie en thee, doet schoonmaakwerkzaamheden in de keuken, vult alle spullen aan en doet de afwas. Met een kassa werken is onderdeel van de werkzaamheden.
 • Keukenwerkzaamheden: Je maakt op een hygiënische manier de voorbereidingen voor de lunch en tijdens de lunch maak je de broodjes, serveer je de soep uit, etc. Schoonmaken van de keuken en afwassen hoort er uiteraard ook bij. Ook met een kassa werken is een onderdeel van de werkzaamheden.
 • Receptie werkzaamheden: Telefoon opnemen, doorverbinden, boodschappen aannemen en lichte administratieve taken zijn hier de werkzaamheden.
 • Schoonmaakwerkzaamheden: de was, stofzuigen, kantine schoonhouden, kantoren etc.

Dagbestedingsactiviteiten:

 • Sportactiviteiten: badmintonnen, zwemmen, ontspanningsoefeningen, volleyballen en een wandelgroep. Deze sportactiviteiten kunt u onder begeleiding van een sportagoog bij ons doen.
 • Cursussen/trainingen: sociale vaardigheden, budgetteren, persoonlijke oriëntatie, persoonlijke effectiviteit, Zicht op herstel en Wrap (Wellness Recovery Action Plan)
 • Zingeving: levensvragen worden hier besproken vanuit filosofisch, religieus, spiritueel en creatief perspectief. Om elkaar te ontmoeten, gedachten en gevoelens uit te wisselen.
 • Spelletjesmiddag: Elke eerste donderdag van de nieuwe maand is er een gezellige spelletjesmiddag in de inloop voor iedereen. Deze activiteit wordt door een client en een begeleider georganiseerd en zijn er elke keer weer andere gezelschapspelletjes.
 • Autismepraatgroep: een praatgroep door en voor mensen met autisme waar ze met elkaar problemen in het dagelijks leven bespreken.
 • Workshops: Geregeld worden er door de collega’s maar ook door de clienten workshops gegeven. Op deze manier kan je je vaardigheden delen met een ander en zelf een mooie stap in je herstel maken.

Individuele begeleiding

 • Trajectbegeleiding: individuele begeleiding bij sociale contacten, wonen, werken en financiën.
 • Jobcoaching: Mensen die via het UWV een uitkering ontvangen kunnen bij jobcoaching ondersteuning krijgen, bij het vinden van werk.

Anders Bekeken /KunstWerkt!

Anders Bekeken werkt in Purmerend onder de naam KunstWerkt!. We bieden creatieve activiteiten voor beginners en gevorderden. KunstWerkt! biedt veiligheid waar nodig, en uitdaging waar mogelijk. Het is een samenwerking tussen Reakt en Cultuurhuis Wherelant.

Wat is hier te doen?

Op vier verschillende niveaus kunnen deelnemers lessen en activiteiten volgen:

 1. Het basisatelier binnen Reakt zelf, op onze eigen locatie. De activiteitenbegeleider van Reakt geeft les in diverse creatieve technieken en begeleidt creatieve activiteiten in ons eigen atelier.
 2. De Inloopateliers: deelnemers krijgen les op Wherelant van kunstdocenten van Wherelant. De inloopateliers bieden een heel breed aanbod: etsen, keramiek, glas in lood, theater, schilderen, beeldhouwen.
 3. Voor gevorderden is er het Coachingsatelier. Dit is een tweejarig kunsteducatief leer- werkproject voor mensen die óf zelfstandig door willen met beeldende kunst óf willen re-integreren naar arbeid of vrijwilligerswerk. In deze twee jaar werkt iedere deelnemer aan een eigen kunstproject.
 4. Atelier voor Iedereen is een deelnemersinitiatief voortgekomen uit KunstWerkt! en organiseert, onafhankelijk van reguliere organisaties, ondersteuning voor mensen die zich creatief en kunstzinnig willen ontwikkelen. Deze groep werkt zelfstandig en staat los van Reakt.

Neem voor meer informatie contact op met onze collega’s op de locatie.

Reakt Purmerend Nijverheidsweg

Adres

Nijverheidsweg 14
1442 LD Purmerend
088 357 78 80

Openingstijden

Maandag: 08:30 - 16:30 uur
Dinsdag: - 16:30 uur
Woensdag: - 16:30 uur
Donderdag: - 16:30 uur
Vrijdag: - 16:30 uur

Wat bieden we hier