Reakt paginakop algemeen

Social Guide

Social Guide

Heb je vragen over bijvoorbeeld financiën, psychische aandoeningen, familie/sociale problematiek of werk? Bij Reakt Social Guide kunnen wij je vragen beantwoorden en een gepaste ondersteuning en/of verwijzing bieden binnen de wijk of stad waar je woont.

Als je alleen behoefte hebt aan een bakkie en een praatje, de behoefte om wegwijs te raken in de wijk, of een ruimte waarvan je gebruik wil maken voor een feestje of bijeenkomst, kan dit natuurlijk ook.

Advies op maat

Reakt Socialguide kan worden gezien als de VVV in (O)GGZ land. Vragen over onderwerpen die je geestelijke gezondheid beïnvloeden kunnen wij beantwoorden. Daarnaast bieden we ondersteuning en verwijzen we door naar de juiste instanties of mensen in de buurt waar je woont. Wij streven ernaar om advies op maat te bieden en in geval van verwijzing een warme overdracht naar de betreffende instantie te bieden.

Instagram

Via ons Instagram account kun je vanuit je eigen luie stoel in contact blijven, meekijken en inspiratie opdoen op gebied van sociale activiteiten in de buurt. Waarom dit medium? Omdat wij het gedrag van social media gebruik herkennen, maar ook erkennen als kracht voor de dag. Vaak wordt social media nog even geraadpleegd voor het slapen gaan aan het einde van de dag of nog even voor het opstaan aan het begin van de dag. Social Guide speelt hier op in door laagdrempelige leesvoer en beeldende informatie te bieden, voor iedereen toegankelijk en motiverend om mee te doen. Bekijk onze handleiding. (link naar handleiding)

Aan de slag in je wijk

Wil jij aan de slag in je wijk? En heb je de behoefte om jezelf nuttig te maken? Kom ons dan versterken binnen #socialguide. Dit als wijkgids (ervaringscoach). Wij maken graag gebruik van al je levenservaring en zetten deze in om andere mensen in de wijk te helpen. Leer aan de hand van een Op Eigen Kracht Training hoe je het beste uit jezelf haalt, zodat je direct aan de slag kan in jouw wijk.