Sterker door werk

Sterker door werk

Werken in een beschermde omgeving
Als de stap naar regulier werk nu te groot is, kun je bij Reakt toch aan de slag. In een veilige omgeving, maar met alle voordelen van een ‘gewone’ baan. Denk aan een vast ritme, contact met collega’s, de voldoening van een geklaarde klus en een kleine vergoeding.

Er is van alles te doen: van werken met hout of in het groen tot repareren van fietsen en productiewerk. Samen met je vaste begeleider kijk je wat je leuk vindt en maak je duidelijke afspraken. We helpen je zo bij het vinden van een dagelijks ritme en het bouwen aan zelfvertrouwen.

Hoe helpt Reakt?

We geven duidelijke en realistische opdrachten. En we moedigen aan en geven complimenten, maar stellen ook regels. Je zult zien: als je actief bezig bent, ga je (weer) in jezelf geloven. Ook leer je andere mensen kennen en ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt om te werken: op tijd komen, aanwijzingen opvolgen, vragen stellen als iets niet helder is. En waar mogelijk help je collega’s in hun werk. Sterker door werk kan een opstap zijn naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Of juist een vangnet als je werk je te veel stress of andere problemen geeft.

We werken aan deze hersteldoelen

  • Het vergroten van je persoonlijke weerbaarheid;
  • Het opbouwen van een sociaal steunnetwerk en versterken van communicatieve vaardigheden;
  • Het opdoen van vaardigheden om beter om te gaan met psychische problematiek;
  • Het opdoen van vaardigheden die je nodig hebt om te werken;
  • Het vergroten van je gevoel van eigenwaarde.

Sterker door werk bieden we op verschillende locaties in Zuid- en Noord-Holland, bijvoorbeeld op de Rietdijk in Rotterdam.

Succesverhaal Panchoe

Structuur in de week

Structuur in de week

'Sinds ik hier werk, is mijn hoofd lichter geworden.'

W1 sterker door werk

Dit is een van onze acht bouwstenen. Wil je ook aan andere doelen en vaardigheden werken?