De arbeidsmarkt op

De arbeidsmarkt op

Begeleiding naar een baan of vrijwilligerswerk

Je wilt weer aan het werk en wij helpen je daarbij. Dit kan betaald werk zijn of vrijwilligerswerk, afhankelijk van de mogelijkheden en van de doelen die we samen stellen. De trajecten duren 6,12 of 18 maanden en we bieden ook IPS (Individuele Plaatsing en Steun).

Het is spannend om ergens aan de slag te gaan, zeker als je misschien al een tijdje niet hebt gewerkt. Daarom begeleiden we je volledig bij deze stap. We bespreken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Op basis daarvan brengen we je in contact met een werkgever. Ook coachen we je bij het solliciteren en helpen we je je weg te vinden op de werkvloer. Daarnaast houden we met jouw medeweten de organisatie die je traject betaalt op de hoogte van de vorderingen.

Hoe helpt Reakt?

Om je te helpen in je zoektocht naar werk, doorlopen we een aantal vaste stappen. We starten met een intakegesprek. Je maakt kennis met jouw begeleider en je bespreekt jouw wensen en mogelijkheden. Vaak volgt dan een assessment: je maakt een toets waaruit blijkt waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn en wat je graag zou willen doen. Samen bespreken we de uitslag en bepalen we een richting. We gaan aan de slag met je cv en we gaan op zoek naar een passende werkgever. Onze begeleiders kennen veel werkgevers uit de regio. In verschillende sectoren. Dat maakt het gemakkelijker om een goede match te maken.

Onze consulenten (IPS, JOBCOACH) zijn aanwezig op verschillende Reakt locaties.

Van grootse plannen naar kleinere, hapklare doelen

Van grootse plannen naar kleinere, hapklare doelen

Van grootse plannen naar kleinere, hapklare doelen

‘Alles wat ik doe, doe ik met het oog op de toekomst.‘

W3 arbeidsmarkt

Dit is een van onze acht bouwstenen. Wil je ook aan andere doelen en vaardigheden werken?