Reakt Haarlem

Reakt Haarlem

Over ons

Reakt Haarlem biedt begeleiding op verschillende vlakken. Bijvoorbeeld bij het vinden van werk, en het vergroten van je sociale netwerk. De verschillende vormen van begeleiding noemen we bouwstenen, omdat ze naadloos in elkaar passen. Wij bieden op de locatie Haarlem de volgende bouwstenen aan: de bouwstenen Aan de slag zonder stigma en de bouwstenen De arbeidsmarkt op en Je leven op orde. Voor de laatste twee is een indicatie nodig. Aan de slag zonder stigma is arbeidsmatige dagbesteding welke toegankelijk is voor alle inwoners uit Haarlem en Zandvoort.

Algemeen

Psychische problemen, verslaving, burn-out, een justitieel verleden of een sociaal isolement. Hoe krijg je wonen, werken of sociale contacten weer op de rit? Wij helpen je graag. Op onze locatie staan enthousiaste begeleiders klaar om je te ondersteunen met een persoonlijk plan.

Hoe ziet de dag eruit?

De deur gaat om 8.30 uur open. Vanaf dat moment zijn deelnemers welkom, staat de koffie klaar en kunnen er tosti's worden besteld. Eerste tosti is van het huis, een tweede tosti kost 20 cent. Tosti's worden gemaakt van: 8.30 uur tot 9:10 uur.

Om 9.45 uur gaan stafmedewerkers en deelnemers gezamenlijk aan tafel voor het ochtendoverleg. Tijdens dit overleg worden de werkzaamheden per deelnemer overlegd en genoteerd. Tevens wordt er aangevinkt wie er aanwezig zijn. Rond 9.50 uur gaat iedereen aan de slag! Binnen en buiten werken deelnemers in groepsverband of individueel.

De binnen ploeg gaat boodschappen doen, koken, schoonmaken, productiewerk doen, fietsen repareren, prikronde in de stad lopen, meubels van hout maken of schilderen.

De buitenploeg vertrekt om 9.30 naar Aalsmeer om daar de tuinen rondom de veiling bij te houden, denk aan vuil prikken en schoffelen. (dit werk loopt van maart tot eind oktober)

Pauzes

Er is een koffiepauze om 10.45 uur en om 13.45 uur. Om 12.20 uur hebben we lunchpauze. Iedereen gaat gezamenlijk aan tafel zitten en er wordt een warme maaltijd uitgeserveerd. De warme maaltijd wordt door deelnemers bereid.

Van 13.00 tot 14.50 uur worden de werkzaamheden voortgezet. Bijvoorbeeld: opknappen van meubels, meubels van hout maken, fietsen repareren of opknappen en natuurlijk de afwas verzorgen na het eten.

Afdelingen & activiteiten

 • Groenwerkzaamheden: een groenploeg gaat om 9.30 uur van maandag tot en met donderdag naar Aalsmeer om daar de tuinen rondom de bloemenveiling netjes te houden.
 • Boodschappen: elke dag worden er op de fiets boodschappen gehaald voor de maaltijd door een deelnemer.
 • Koken: de warme maaltijd wordt dagelijks bereidt door deelnemers.
 • Schoonmaakdienst : de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden in en rond het pand worden door de deelnemers uitgevoerd
 • Productiewerk : wij krijgen veel productiewerk aangeleverd o.a. van Rituals.
 • Houtwerkplaats: onze deelnemers maken op bestelling diverse meubels)
 • Fietsenwerkplaats : wij hebben 2 fietsenwerkplaatsen. Hier knappen wij fietsen op die wij opkopen via de domeinen voor de verkoop en wij repareren fietsen van klanten.
 • Schilderwerkplaats : in de schilderwerkplaats werken wij meubels af die gemaakt zijn door de deelnemers van de houtwerkplaats, ook knappen wij meubels van klanten op.
 • Prikploeg: elke maandag, woensdag en vrijdag gaat er klein groepje deelnemers zwerfvuil prikken in Haarlem.
 • Buitenploeg: diverse werkzaamheden buiten ons pand, zoals kleine verhuizingen, ophalen van fietsen, schilders werkzaamheden, bouwwerkzaamheden, etc.
 • Crea: een van onze deelnemers is kunstschilder en maakt hele mooie schilderijen en geeft ook workshops.
 • Naaiatelier: leuke dingen maken met spijkerstof.
 • Computerles: elke donderdagmiddag geeft onze vrijwilliger Stefan computerles.
 • Bingo: wij sluiten de week op vrijdag af met een gezellige bingo.

Gebruikte fietsen te koop

In samenwerking met Handhaving (Gemeente Haarlem) en domeinen Castricum, knappen we fietsen op, herbruiken de onderdelen en verkopen deze voor een schappelijke prijs.

Schroom niet en kom eens kijken bij ons in de Phoenixstraat! Met veel enthousiasme en plezier runt het team Haarlem deze locatie. Iedereen is welkom. Loop gerust bij ons binnen en neem een kijkje achter de grote roldeur van Reakt Haarlem.
Je zult versteld staan van de bedrijvigheid. Ons motto is niet voor niks: “Reakt brengt mensen in beweging!”


Jouw mening

Om de trajecten binnen Reakt te verbeteren, is jouw mening belangrijk. Deel daarom jouw suggestie of mening met ons. Ook een compliment is waardevol voor ons, zodat wij bij verbeteringen het goede behouden. Maar ook als je niet tevreden bent, horen we dat ook graag. Laat het ons dus weten.

Voor verwijzers

We hebben voor jou een handig verwijzerspunt waar je terecht kunt voor algemeen advies en om je patiënt aan te melden. Voor vragen die direct betrekking hebben op je patiënten die bij ons een traject doorlopen, kun je het beste direct contact opnemen met de betreffende behandelaar.

Voor verwijzers van zorgbedrijven Parnassia Groep

Speciaal voor verwijzers binnen Parnassia Groep bestaat er een directe aanmeldprocedure.

Reakt Haarlem

Adres

Phoenixstraat 10
2011 KC Haarlem
088 357 69 20

Openingstijden

Maandag: 8:30 - 16:00 uur
Dinsdag: 8:30 - 16:00 uur
Woensdag: 8:30 - 16:00 uur
Donderdag: 8:30 - 16:00 uur
Vrijdag: 8:30 - 16:00 uur

(Dit was voorheen een ActiefTalent locatie. Lees hier meer over.)